bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Freedom House відкриває нову навчальну програму для союзників ЛГБТІ з усієї України
06.03.2018

Програма «Союзники: Школа солідарності з ЛГБТІ» спрямована на посилення публічного руху за права людини. Ґрунтовне навчання полягатиме в розвитку теоретичних та практичних знань, комунікаційних вмінь та розширення мережі контактів серед активістів. Дедлайн - 10 квітня 2018 року.

Більше тренінгів у розділі Тренінги

Організація Freedom House оголошує про відкриття нової навчальної тренінгової програми «Союзники: Школа солідарності з ЛГБТІ». Наша мета – посилити рух за права ЛГБТІ в Україні та навчити нових, публічних та згуртованих активістів, які підтримують права ЛГБТІ в Україні. До участі запрошуються активні союзники-початківці з усієї України: представники бізнесу, медіа, державних органів, навчальних закладів, незалежні активісти, політики та представники громадських організацій, які вже почали боротися за права ЛГБТІ, але відчувають брак знань та практичних навичок.

Навчання триватиме протягом восьми місяців та буде розбите на три практичні модулі тривалістю три дні кожен (9 днів загалом). Після кожного окремого модулю учасники виконуватимуть домашні завдання, які допоможуть розвинути навички, отримані під час очного навчання, та підготуватись до конкурсу після закінчення модулів. Отримані учасниками знання будуть підтверджені дипломом від Freedom House. Детальну програму, графіки та місце проведення школи ми повідомимо безпосередньо відібраним учасникам. Одразу після завершення навчальної програми її учасники матимуть змогу взяти участь у грантовому конкурсі від Freedom House для реалізації своїх проектів підтримки та адвокації за права ЛГБТІ в Україні та матимуть перевагу щодо всіх інших заявок.

Протягом роботи програми учасники на конкретних прикладах зможуть:

  • Вивчити, що таке права людини та чому у ЛГБТІ людей вони такі самі як і у всіх інших;
  • Дізнатись про доступні інструменти захисту прав людини та у випадках дискримінації за ознаками СОГІ;
  • Зрозуміти, яким чином права людини порушуються в Україні та розглянути конкретні випадки порушень та методи боротьби з ними;
  • Розвинути навички персональної та групової фізичної безпеки;
  • Навчитися планувати власну діяльність, розробляти та втілювати активні стратегії для відстоювання прав ЛГБТІ в країні;
  • Познайомитися та вивчити практики активних ЛГБТІ ініціатив та організацій в Україні, а також сформувати мережу контактів з союзниками зі сфер медіа та комунікацій, захисту прав людини та інших ;
  • Виробити комунікаційні вміння та навички роботи з медіа, навчитися користуватися основними інструментами для публічної адвокації за права ЛГБТІ, роботи з державними органами, поліцією та ін;
  • Отримати консультації щодо розвитку та реалізації своїх ідей та проектів.

Подати заявку на участь у програмі можна до 10 квітня 2018 року. Переможці відбору будуть повідомлені 25 квітня 2018. Перші заняття відбудуться у травні 2018 року в Києві (точна дата буде повідомлена безпосередньо учасникам заходу). Організація бере на себе оплату навчання, проїзду, проживання та харчування учасників, за умови повної участі у програмі та відвідування не менше 80% від кожного модулю.

Freedom House гарантує нерозголошення персональних даних аплікантів та учасників програми.

Кількість навчальних місць обмежена.

Критерії відбору учасників

До участі в навчальній програмі Freedom House запрошує союзників з усієї України, які вже мають початковий досвід відстоювання прав та свобод ЛГБТІ в Україні та хочуть навчитися якісніше працювати в цьому напрямку. Запрошуються представники громадянського суспільства, бізнесу, медіа, державних органів, політиків, індивідуальних активістів та інших груп населення.

Для участі у відборі учасників потрібно заповнити онлайн форму, в якій обов’язково вказати контакти 2 рекомендодавців (анкети без вказаних рекомендодавців розглядатися не будуть).

Організація Freedom House оплачує участь, проїзд, проживання та харчування в Києві учасників навчальної програми за умови повної участі у програмі та відвідування не менше 80% від кожного модулю.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.