bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Набір на участь у навчальному візиті до Полтавської області
01.03.2018

Запрошуємо мешканців Донецької і Луганської областей взяти участь у візиті з обміну досвідом на тему «Діалог для порозуміння між представниками громадськості та влади шляхом обміну кращими місцевими практиками задля сталого розвитку на прикладі Полтавської області», який відбудеться з 12 по 17 березня 2018  року за підтримки Програми розвитку ООН в рамках Програми відновлення та розбудови миру. Дедлайн – 8 березня 2018 року.

Більше тренінгів у розділі Тренінги

На участь можуть претендувати громадяни з Донецької і Луганської областей, які мають активну соціально-громадянську позицію та прагнуть вивчити кращий досвід та запровадити проекти покращень в своїх громадах Луганської та Донецької областей, а також ті, які:

• бажають побудувати діалог і налагодити партнерські зв’язки з владою та мають успішні приклади реалізації спільних проектів із залученням представників влади, громади, бізнесу;

• є представниками зареєстрованих громадських організацій або активних ініціативних груп, закладів освіти, місцевих ЗМІ та ін.;

• мають бачення розвитку власної території та бажають познайомитись з успішними практиками інших громад щодо соціальної єдності та згуртованості для вирішення проблем своєї громади.

Мета ознайомчого візиту в Полтавську область – презентація представникам Донецької та Луганської областей напрацювань громад Полтавської області як мультинаціонального регіону з рівними для всіх можливостями для самоідентифікації та розвитку, а також ознайомлення з кращими практиками проектної роботи різних громад та донорів для забезпечення ефективного діалогу між представниками громадськості та влади на всіх рівнях задля сталого розвитку та забезпечення примирення у контексті реформ.

Під час оцінювання поданих заявок буде враховуватись вагомість обґрунтування зацікавленості щодо участі у візиті, перспективність представників громад-учасників візиту з точки зору соціально-економічного розвитку громад та з урахуванням партнерства з ПРООН у напрямку “Громадська безпека та соціальна згуртованість”.

Очікується, що особи, які поїдуть в начальний візит до Полтавської області, в результаті:

• обговорять у доступній формі напрямки діяльності ПРООН та інших міжнародних організацій, успішні практики та реалізовані проекти щодо відновлення та розбудови миру в охоплених конфліктом громадах;

• поділяться досвідом щодо кращих практик роботи;

• ознайомляться з методиками соціальної єдності та зрозуміють, яким чином вони застосовуються на практиці. Зрозуміють світове розуміння питань миробудування та єдності для вирішення існуючих проблем;

• дійдуть висновків на тему «Що я зроблю в своїй громаді після заходу, щоб покращити життя» та таким чином складуть власні плани щодо вирішення різноманітних проблем у громадах задля їхнього сталого розвитку, зокрема з використанням принципів роботи ПРООН та інших міжнародних організацій за принципом «знизу догори»;

• зроблять загальні висновки та залишать власні враження від побаченого, зокрема щодо роботи ПРООН в регіоні;

• отримають мотивацію щодо єднання та активізації до спільних дій для подолання проблем у громадах, для розбудови миру, нової сучасної країни в майбутньому;

• зможуть сформулювати концепції власних проектів розвитку для подання на фінансування до ПРООН та інших донорських установ.

Для того щоб стати учасником візиту, необхідно заповнити онлайн-форму.

Кінцевий термін подачі заявки на участь у навчальному візиті — 8 березня 2018 року, 18:00. ПРООН надійшле 20 відібраним кандидатам офіційного листа щодо підтвердження участі в навчальному візиті.

Під час візиту будуть показані різноманітні практики ефективних моделей діалогового партнерства  та спільних проектів, що сприяють розвитку територій. Учасники матимуть можливість знайомства з новими підходами та технологіями, залучення та акумуляції ресурсів для розвитку громад, а також наданням основ практичної діяльності влади, громади та організацій громадянського суспільства, бізнесу у питаннях вирішення різноманітних проблем громад.

Програма візиту передбачає  вивчення досвіду різноманітних проектів та програм (Проект ЄС “Полтавська область для внутрішньо переміщених осіб” та інших) з відвідуванням проектних локацій міста Полтава та громад районів: Новосанжарського (міжмуніципальне співробітництво, ефективна спіпраця з DESPRO та GIZ), Решитилівського  (Фабрики художніх виробів «Соломія», Центру дозвілля та культури «Оберіг», музею вишиванки, художнього ліцею),  Миргородського району (досвід залучення МТД, спіпраця з ПРООН, ініціатива Угода мерів, DESPRO, NEFCO, ПРОМІС, інноваційне врядування SMART, ефективні ОСББ  та ефективні системи сбору та поводження з ТБО), Ковалівської сільської ради (органіазція дозвілля сільскої молоді, ефективні системи сбору та поводження з ТПВ).

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.