bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

VІІI літня школа в Українському католицькому університеті
01.03.2018

Мета літньої школи – глибше ознайомити учасників з духовним спадком і діяльністю Митрополита Андрея та розвинути їхнє вміння жити згідно з християнськими цінностями у суспільному житті. Головний акцент буде поставлено на побудові суспільства на засадах християнської моралі й цінностей, а також пошуках порозуміння в мультирелігійному та багатоконфесійному усередовищі. Важливими складовими школи є її екуменічний характер, відкритість до діалогу, свобода інтелектуальних дискусій, невимушена й дружня атмосфера – все це сприяє комфортному навчанню протягом школи всіх  учасників незалежно від їхнього релігійного світогляду та конфесійної приналежності. Дедлайн – 15 травня 2018 року. 

Більше тренінгів у розділі Тренінги

Під час навчання щоранку відбуватимуться тематичні заняття й дискусії з лекторами, дискусії та обговорення у малих групах.  Серед лекторів школи: Мирослав Маринович, Ліліана Гентош, Ярослав Грицак, Тарас Возняк, Оксана Гайова, Олег Турій.

Завдання Школи – показати актуальність соціального вчення Церкви та випрацювати постійнодіючий інтенсивний літній курс, на якому вивчатимуть суспільну думку Митрополита Андрея. Під час лекційних зустрічей будуть підняті питання історичного контексту та богословського виміру суспільного вчення; суспільно-політичної етики Митрополита Андрея й актуальності його вчення; проявів суспільної думки Митрополита, зокрема розгортання мережі порятунку євреїв під час Другої світової війни.Школа також передбачає духовну та культурну програму (молитву у крипті собору святого Юра, похід до Національного музею імені Андрея Шептицького у Львові, поїздку місцями Андрея Шептицького, інтерактивні ігри, перегляд фільмів, відвідини Всеукраїнського єврейського благодійного фонду „Хесед-Ар’є”, екскурсії по Львову та УКУ тощо). На завершення курсу учасники отримають сертифікат із переліком прослуханих тем і годин.

До участі у навчанні запрошуються студенти гуманітарних студій, громадські активісти, а також усі, хто бажає поглибити знання християнського суспільного вчення (незалежно від релігійно-конфесійної приналежності). Вік учасників 18–40 років.

Учасники проживатимуть у Львівській духовній семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка 35), а заняття відбуватимуться у приміщенні філософсько-богословського факультету Українського католицького університету (вул. Хуторівка, 35a) з 24 червня по 1 липня 2018 року.

Організатори покривають фінансові витрати на проживання та харчування учасників, а також виготовлення матеріалів семінару. Транспортні витрати покривають самі учасники.

Обов’язковою умовою зарахування на навчання є мотиваційний лист та анкета. Учасники, яких повідомлять про зарахування на літню школу, зобов’язані попередньо ознайомитися з матеріалами курсу, що їх їм надішлють організатори. Реєстраційний внесок учасника 300 грн. сплачується у день приїзду.

Остання дата прийому документів: 15 травня 2018 року.

Відповідь про зарахуванняапліканти отримають до 25 травня 2018 року.

Щоб подати заявку на літню школу, просхання заповнити форму, яка містить анкету та мотиваційний лист за посиланням: http://bit.ly/2HVWbau

 

Довідки за телефоном: (032) 240-99-40 та 3252 та 3207 (внутрішні) та за електронною скринькою: [email protected]

Проект реалізовується завдяки фінансовій підтримці Niwano Peace foundation.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.