bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Доступ до публічної інформації для громадських активістів: безкоштовний онлайн-курс
02.12.2017

1 грудня на платформі Prometheus стартує безкоштовний онлайн-курс «Доступ до публічної інформації для громадських активістів».

Цей курс створено у продовження дуже популярного базового курсу «Доступ до публічної інформації: від А до Я», завдяки якому для громадських активістів, журналістів-розслідувачів та просто небайдужих громадян доступ до публічної інформації вже став знайомим інструментом.

Разом із цим частішими стали і випадки відмов у наданні інформації і активним громадянам варто отримати знання для ефективного оскарження відмов у доступі.

Метою нового курсу є систематизація та поглиблення знань та практичних навичок громадських активістів щодо реалізації та захисту їх права на доступ до публічної інформації.

Матеріали курсу допоможуть не просто вміти скласти інформаційний запит, а ще й навчитися використовувати весь спектр можливостей, які надає Закон України «Про доступ до публічної інформації» та супутні закони.

Рекомендації експертів, підготовлені на основі узагальнення накопиченої за роки імплементації закону судової практики, стануть у нагоді для всіх, хто хоче обґрунтовано захистити своє право на інформацію, зокрема, у суді.

Курс «Доступ до інформації для громадських активістів» створено за підтримки проекту Ради Європи «Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні». Думки та позиції, викладені у рамках цього курсу, є позицією авторів та не обов’язково відображають позицію Ради Європи. Проект Ради Європи «Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні» має на меті зміцнити роль медіа та Суспільного мовлення як інструментів для досягнення консенсусу в суспільстві. Проект фінансується з бюджету Ради Європи для виконання Плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 роки. Консорціум, що зробили внески в бюджет Плану включає 22 донори, в тому числі такі країни: Чехію, Данію, Естонію, Фінляндію, Францію, Угорщину, Німеччину, Ірландію, Латвію, Ліхтенштейн, Литву, Люксембург, Нідерланди, Норвегію, Польщу, Румунію, Швецію, Швейцарію та Туреччину та Великобританію».

Посилання на курс: https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:COE+PIPA101+2017_T3/about

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.