bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Навчання і грант: розпочато відбір ідей на Хакатон з медіаграмотності
10.11.2017

«Інтерньюз-Україна» запрошує медіа-активістів та журналістів до участі у Хакатоні з медіаграмотності: надсилайте ідеї, удосконалюйте їх та отримуйте грант на втілення. Дедлайн - 30 листопада. 

Захід відбудеться 7-9 грудня 2017 року у Києві в рамках реалізації проекту «Зміцнення незалежних ЗМІ в Молдові, Україні та Грузії».

Що? Хакатон з медіаграмотності.

Де і коли? Київ, 7-9 грудня 2017 року.

Хто може взяти участь? Команда редакції ЗМІ або неурядової організації (троє людей, в тому числі технічний спеціаліст/ програміст). 

Як взяти участь? Заповнити форму, в ній представити ідею інноваційного проекту з медіаграмотності. Дедлайн – 30 листопада 2017 року, 18.00. 

Що отримають три найсильніші ідеї? Грант на реалізацію проекту в розмірі $4500. 

Маєте питання про заповнення заявки? Звертайтесь до координатора Хакатону Анни Калініченко за тел. (044) 458 44 40, (066) 364 28 08, пишіть на електронну адресу [email protected].

Мета заходу – надати учасникам хакатону можливість реалізувати ідеї проектів в царині медіаграмотності, що передбачають технологічну складову, тим самим підвищуючи рівень медіаграмотності для ЗМІ, ГО та їх аудиторій.

Організатори запросять 10 команд. Кожна з команд має представляти редакцію ЗМІ чи неурядову організацію та має складатись з трьох представників. Один з членів команди повинен володіти знаннями щодо технічних характеристик пропонованого проекту.

Упродовж трьох днів з учасниками поділяться досвідом спікери, редакції та організації, що успішно реалізовують проекти у сфері медіаграмотності. За допомогою тренерів та фасилітаторів учасники матимуть змогу доопрацювати ідеї своїх проектів та представити журі. Три найсильніші ідеї визначені журі отримають гранти 4500 доларів США кожен на реалізацію ідей в період з 11 грудня по 31 січня 2018 року. Команди-переможці повинні мати змогу укласти грантовий договір.

Який формат участі в конкурсі?

Потенційні учасники заповнюють форму, в якій мають подати опис розробленої ідеї проекту у сфері медіагромотності, яку вони планують реалізувати, і який передбачає технологічний компонент.

Критерії відбору

Організатори відбирають учасників Хакатону на основі інновацінйості ідей, актуальності та реалістичності реалізації проекту в короткі терміни.

Якою може бути тематика проектів з технологічною складовою?

  • Інтерактивні проекти для взаємодії з аудиторіями;
  • Освітні проекти, націлені на конкретні аудиторії;
  • Фактчекінгові проекти;
  • Проекти націлені на захист прав людини та інформування про права людини;  
  • Проекти націлені на спостереження за політиками та політичними партіями з метою недопущення маніпуляцій;
  • Медійні проекти націлені на полегшення доступу суспільства до об’єктивної та актуальної інформації.

Учасникам з-поза меж Києва організатори відшкодовують витрати на проїзд, забезпечують проживання і харчування.

Деталі Хакатону оновлюються на блозі https://mediahackathon.blogspot.com/. Хештег Хакатону – #hackmedia_ua

Термін подачі заявок: до 30 листопада 2017 року, 18.00. Організатори очікують, що відібрані учасники самостійно подбають про доїзд до Києва з подальшою компенсацією витрат.

Додаткову інформацію Ви можете отримати у координатора Хакатону Анни Калініченко за тел. (044) 458 44 40, (066) 364 28 08, або написавши на електронну адресу [email protected]

 

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.