bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Рівне - Європа: точки перетину
20.07.2009

16 липня в приміщенні Рівненської Обласної бібліотеки відбулася презентація фотовиставки „Рівне - Європа: точки перетину” та нагородження авторів фото-робіт. Конкурс фотографій „Рівне – Європа: точки перетину” проводився серед всіх бажаючих жителів Рівного та Рівненської області в рамках проекту «Дні Європи в Рівному» травень 2009.

Мета Конкурсу – привернути увагу мешканців Рівного до проблеми європейської інтеграції України та до питання ідентифікації себе як європейців, показавши країни Європейського Союзу та життя його жителів через об’єктив фотоапарата рівнян. 

Набір фото здійснювався з 10 травня по 28 травня 2009 року. 

На конкурс приймалися фотографії: на яких зображено країни Європейського Союзу, їх жителі та які відображають особистий погляд фотографа на Європу. І на яких зображено місто Рівне, його жителі, та які відображають особистий погляд фотографа на місто Рівне, як частину Європи та європейської культури. 
30 травня в Парку ім. Т.Г. Шевченка на огляд рівнян було виставлено 99 фото-робіт. Кожний відвідувач, що тоді завітав на фотовиставку мав змогу проголосувати за ті фото, що йому найбільше сподобалися. За результатами голосування і визначилися та переможці у 8 номінаціях. 

В номінації «Оригінальний ракурс» перемогла робота Савича богдана «Погляд на Європу». 
В номінації «Європейська буденність» перемогла робота Громаченка Сергія «Євроінтеграція». 
В номінації «Європейці» перемогла робота Гаюна Тараса «Дитячий садочок на відпочинку». 
В номінації «Колорит європейських пейзажзів» перемогла робота Сенчурової Світлани «Устя». 
В номінації «Архітектура Європи: гармонія епох» перемогла робота Шидловського Сергія «Подорож Європою». 
В номінації «Симпатичне фото» перемогла робота Карпюка Андрія «Дзеркало природи». 
В номінації «Етно Європа» перемогла робота Сімчук Тетяни «Бум-цик-цик» 
В номінації «Дитинство» (спец. Номінація від галереї ЗУЗА) перемогла робота Савич Богдана «Маленька Україночка» 

Метою проекту не було створити професійну фотовиставку із робіт професійних фотохудожників. Головним було звернути увагу жителів міста на питання нашої „європейськості”, дати можливість кожному донести свою точку зору з цього питання (як тим, хто представляв свої твори, так і тим, хто обирав). 

Непрофесійне жюрі, тобто рівняни і оцінювало роботи не з точки зору професіоналізму, а з точки зору вражень, емоцій, яскравих сюжетів. 

Організатори: Відділ міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації, Регіональний благодійний фонд „Рівне. Європейський вибір”, Рівненська обласна молодіжна громадська організація «Євроклуб» за підтримки Представництва Європейської Комісії в Україні та Бєларусі, Інституту Євро-Атлантичного співробітництва, Центру європейської інформації м. Рівне, ВГО «Українська асоціація досліджень європейської спільноти», Міського управлінн освіти, Парку ім. Т.Г. Шевченка, Рівненської державної обласної бібліотеки, Рівненського обласного краєзнавчого музею, Фундації Регіональних Ініціатив, мистецької галереї «Зуза», художнього салону «Вернісаж», Крамнички «Український сувенір» Острозького заводу мінеральної води та оператором мобільного зв’язку «МТС». 

Фотовиставка буде демонструватися в обласній бібліотеці на 4 поверсі до кінця літа.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.