bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фінальна конференція з підвищення ефективності управління професійно-технічною освітою
08.07.2009

Проект ЄС з підвищення ефективності управління професійно-технічною освітою в Україні проводить фінальну конференцію

9 липня 2009 р. у приміщенні готелю „Русь” в Києві відбудеться заключна конференція проекту ЄС „Підвищення ефективності управління професійно-технічною освітою (ПТО) на регіональному рівні в Україні”.

Серед цілей проекту, який завершується у серпні 2009 р., були, зокрема, наступні:

  • Розвиток та втілення наступних стратегій на регіональному рівні: стратегія розвитку ПТО, стратегія розвитку соціального партнерства, план дій з реформування галузі ПТО на регіональному рівні;
  • Вдосконалення процесу навчання управлінців різних рівнів в умовах децентралізації системи ПТО;
  • Навчання керівників професійно-технічними навчальними закладів (ПТНЗ) найкращим практикам управлінської та організаційної діяльності в умовах децентралізації системи;
  • Створення повністю оснащених та дієвих національного та регіональних інформаційно-аналітичних центрів для підвищення кваліфікації користувачів розробленої Проектом інформаційно-аналітичної системи та надання управлінської інформації.


До складу Проекту входили наступні компоненти: Інформаційна система управління (ІСУ), Децентралізація управління професійно-технічними навчальними закладами, Розробка механізмів національного фінансування та забезпечення якості освіти та Створення Національної рамки кваліфікацій (НРК) для аграрного сектору.

В діяльності Проекту активно брали участь представники шести пілотних регіонів: Черкаської, Харківської, Львівської, Дніпропетровської областей, АР Крим та міста Київ.

Ключовими напрацюваннями Проекту є: доставка відповідного обладнання до п’яти пілотних регіонів, створення одного Національного та п’яти регіональних інформаційно-аналітичних центрів, розробка Інформаційної системи управління „Профтехінфо” для ПТО, створення регіональних стратегій децентралізації та соціального партнерства, публікація глосарію основних термінів у сфері ПТО, нова процедура зовнішньої та внутрішньої оцінки якості роботи ПТНЗ, публікація методичних рекомендацій та матеріалів із механізмів обрахування вартості навчання в ПТНЗ. Проектом було проведено тренінги щодо використання новітньої сільськогосподарської техніки для 902 викладачів та майстрів виробничого навчання, розроблено два стандарти за результатами навчання, створено одну нову спеціалізацію та розроблено навчальні матеріали для ПТНЗ аграрного сектору.

За час діяльності Проекту було організовано 139 заходів, у яких взяли участь 2588 осіб. Було проведено дві навчальні поїздки (до Німеччини та Франції), 31 тренінг та 53 семінари.

У співробітництві з представниками зацікавлених структур в рамках Проекту було вироблено та розповсюджено значну кількість стратегічних документів та рекомендацій щодо ІСУ, стратегії децентралізації ПТО, Національної рамки кваліфікацій, соціального партнерства. Було запропоновано доповнення до законодавства у сфері ПТО, нові концепцію та стратегію розвитку сфери професійно-технічної освіти в Україні, а також новий підхід до забезпечення якості та належного фінансування у системі. Одночасно було представлено найкращі практики у країнах ЄС щодо децентралізації ПТО, розвитку соціального партнерства, забезпечення якості, фінансової політики, національних та Європейської рамки кваліфікацій.

Загалом у роботі Проекту брали участь 36 місцевих та 10 міжнародних короткострокових експертів.

Заключна конференція Проекту відбудеться під проводом пана Т. М. Десятов, директора Департаменту ПТО Міністерства освіти і науки України та пана Г. Шиманські-Гайер, директора програм InWEnt gGmbH.

У конференції братимуть участь представники групи моніторингу програм Tacis та Представництва Європейської Комісії в Україні, а також Міністерства праці та соціальної політики, Міністерства аграрної політики, заступники голів департаментів ПТО з усієї України, директори 30 ПТНЗ пілотних регіонів Проекту, співробітники Федерації та Конфедерації роботодавців України, Академії педагогічних наук України, Інституту ПТО при Академії педагогічних наук України, директори інформаційно-аналітичних центрів ПТО з шести пілотних регіонів, представники інших проектів та соціальних партнерів, а також команда Проекту.

Проект здійснюється Консорціумом, що складається з InWEnt gGmbH (Німеччина), BIBB (Німеччина), CCI (Франція) та IBF (Бельгія).

Контактна інформація: Д-р. Агнес Волльшлегер, керівник Проекту
Тел: 0380 (44) 236 80 35
Тел./Факс: 0380 (44) 236 08 61
e-mail: [email protected]

Контакти

  • Агнес Волльшлегер
  • Представництво Європейської Комісії в Україні
  • [email protected]
  • 8 044 236 80 35

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.