bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Національні консультації до Міжнародного дня волонтера у Харкові: медіа-звіт
11.12.2015

5 грудня 2015 року за ініціативи Представництва ООН в Україні, Волонтерів ООН та Ресурсного центру ГУРТ у приміщенні благодійного фонду «Хесед Шааре Тіква» у Харкові відбулися національні консультації «Як інститути громадянського суспільства України можуть підтримати впровадження Цілей сталого розвитку?».

Співорганізатором акції стала громадська організація «Фонд «Професійний розвиток Харкова». У заході взяли участь 20 представників благодійних і громадських організацій.

Під час роботи, яка відбувалася в форматі світового кафе, учасники обговорювали глобальні цілі сталого розвитку до 2030 року. Із 17 цілей, визначених ООН, учасники обрали наступні:

  • Ліквідація бідності
  • Гарне здоров'я
  • Якісна освіта
  • Відповідальне споживання
  • Мир та справедливість
  • Гідна праця та економічне зростання

Цікавий формат проведення зустрічі захопив усіх, жваві дискусії точилися майже на кожному етапі. Червоною ниткою у відповідях груп були сподівання на мир та справедливість в Україні, а також необхідність внесення змін до системи освіти та охорони здоров'я з метою формування відповідального ставлення до власного життя, навичок критичного мислення та свідомої участі в суспільних процесах.

Учасники зійшлися на думці, що всі 17 цілей пов'язані між собою – зміни в одній сфері неминуче призводять до змін в інших, і чи будуть ті зміни позитивними, залежить саме від людей.

Дмитро Колоколов, вимушений переселенець з Горлівки, Донецька область, волонтер: «Подібні зустрічі вкрай важливі. Саме так ми зможемо подолати кризу в українському суспільстві, знайти шляхи для порозуміння. У мене є задум створити громадську організацію для реабілітації воїнів АТО, однак поки маю соціальних зв'язків у Харкові. Тож захід виявився корисним ще й тому, що я знайшов однодумців».

Інесса Клочко, психолог, керівник проекту «Здорова родина – щаслива дитина»: «Наше суспільство поступово одужує – важко, із рецидивами, але воно просувається до більш свідомої форми існування. На мій погляд, освіта та здоров'я – це найголовніші цілі, бо саме вони визначають рівень обізнаності та якість життя».

Ірина Фоменко, голова правління громадської організації «Фонд «Професійний розвиток Харкова»: «Нам дуже приємно виступати співорганізаторами національних консультацій в Харкові. Не зважаючи на те, що основний напрям нашої роботи – сприяння працевлаштуванню, профорієнтація та перекваліфікація, до нас звертаються люди із різними проблемами, бо всі галузі життя пов'язані між собою. Людина не може бути щасливою, маючи лише достатній матеріальний рівень, без зменшення факторів стресу, із корупцією або вживаючи нездорову їжу й забруднену воду. Можливість колективно обговорити нагальні потреби сьогодення – унікальний шанс вплинути на суспільні процеси».

Всі учасники щиро сподіваються, що їхня думка буде почута та врахована при прийнятті рішень, які стосуються майбутнього нашої країни. Робота в Харкові була дуже активною та продуктивною. Навіть після закінчення обговорення учасникам не хотілося розходитися, і, зсунувши столи до купи, вони об'єдналися для спільного чаювання та приємної бесіди.  

Автор: Марина Ладиженська, бізнес-тренер, менеджер із персоналу ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова»

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.