bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вшосте відбувся День Інформаційних технологій для неурядових організацій
28.11.2013

27 листопада за ініціативи корпорації Microsoft у партнерстві з ГУРТом відбувся 6-ий День Інформаційних технологій для неурядових організацій.

У рамках заходу були проведені навчальні та практичні семінари, спрямовані на реалізацію потенціалу молоді в галузі підприємництва. Родзинка заходу – презентація Офісу - 365  для неурядових організацій.

Мета заходу, за словами організаторів, - дати можливості громадським організаціям налагодити зв’язок із партнерами, дізнатись про безкоштовні освітні програми у сфері інформаційних технологій, побачити успішні реалізації та найкращі практики. Окрім цього, учасники мали нагоду поділитись власним досвідом використання інформаційних продуктів для виконання завдань, що стоять перед різними організаціями.

Дні інформаційних технологій для громадських організацій стали вже традицією в Україні - цього року вже вшосте. Цьогорічний захід зібрав близько 100 керівників та менеджерів всеукраїнських або регіональних молодіжних організацій, які працюють з молоддю в сфері підприємництва.

До вашої уваги фото, відео та презентації з заходу.

Віктор Цикунов, директор департаменту стратегічних технологій Microsoft: 


"Ми презентуємо технології, за допомогою яких можна відкрити і розвивати свій потенціал. Ще декілька років тому, для того, щоб створити свою компанію і працювати на глобальному ринку, необхідні були великі інвестиції, зв`язки... Сьогодні сучасні технології дають можливість молодим спеціалістам організувати щось своє і за допомогою декількох кліків мишки ця ідея може поширюватись по всьому світі". 

Олександра Чувакова,  координаторка соціальних проектів компанії "Майкрософт Україна":

"Громадські організації можуть зробити свій внесок у партнерство. Це не означає гроші, а, перш за все, ресурси. Адже громадські організації мають  експертні, людські ресурси, приміщення, контакти... Та їм необхідно налагоджувати партнерство.

Це застарілий тренд, коли донори "дають одразу рибку".... Ми намагаємось "давати вудочку". Для бізнесу -  це інвестиції, адже допомогти громадській організації означає показати їй свою відповідальність як бізнесу перед тим суспільством, в якому ми працюємо. 

Довготривале партнерство передбачає активність, воно складається не за один день, а поступово. Це дозволяє бізнесу бути публічним, а громадським організаціям - отримати очікуваний ефект".

Олексій Власенко, експерт з хмарних технологій "Майкрософт Україна": 

"Офіс 365 - це безкоштовна версія для громадських організацій. Є і комерційна версія, яка більш захищена. Це своєрідні хмарні сервіси, де дані зберігаються не на комп'ютері, а на сервері Microsoft.  Таких дата центрів, де розміщені ці сервери у світі більше 100.  Доступ  до документів і даних можливий через браузер з різних пристроїв за допомогою інтернету".

Пилип Литвинов, керуючий партнер Sammy Icon:

"Моє підприємництво починалось з волонтерства. Я мав досвід участі у волонтерській програмі Червоного Хреста у Португалії. Протягом року я працював у Бразі в різних проектах: починаючи від роботи з молоддю і вразливими групами і до планування програм для лідерів Червого Хреста. Зокрема, я виділив 5 основних навичок, які я отримав, волонтеруючи. Думаю, саме на них варто вказувати молоді, адже на початку кар`єри вони можуть допомогти людям знайти себе, як знайшов себе я, і мати з цього свій зиск. Перш за все, я намагався братись за будь - які завдання і пробував вчитись робити різні завдання, не тільки ті, які вмію. Також пробував себе в різних ролях. Важливе вміння працювати з обмеженими ресурсами, вчитись фандрейзингу. Дуже часто коли немає ресурсів, з`являється креатив. А це завжди добре. Крім того, необхідне спілкування з людьми і цілісне бачення проекту".

 



Аліна Носенко, Виконавчий директор Фонду Кличків:

"Коли ми працюємо у благодійному Фонді, який є прикладом для наслідування, то намагаємось відповідати цьому статусу. Відповідно, навіть програмне забезпечення має бути офіційне. Довгий час це не стояло в нас пріоритетом, але ми вирішили переглянути таку політику і подали заявку на грант Microsoft. І у квітні цього року ми отримали грант від компанії.  "Технології можуть робити дивовижні речі", - переконані наші партнери і ми повністю підтримуємо це твердження, застосовуючи Software і у щоденній роботі, і у проектах, які організовуємо".

Олег Левченко, Подільська агенція розвитку:

"Можна багато говорити про майбутні виклики для громадської організації. Але нас чекає  тотальне цифрове електронне майбутнє. На жаль, від нього не втекти. Але важливо, як ми будемо будувати своє життя в цьому майбутньому. Адже саме електронні сервіси дають можливості і ресурси для громадських організацій, активістів і людей, які хочуть хочуть щось змінити на краще. Тому це не можна ігнорувати і потрібно пробувати  розуміти, що таке  електронна демократія, і як за її допомогою та за допомогою інформаційних технологій можна змінювати ситуацію на краще і рухатись вперед".

Ірина Демиденко, "Сучасний формат" (м. Житомир)

"У ІТ- сфері склався такий стереотип, що  більшість там працюють чоловіки. Але жінки теж мають іти в ногу з цими технологіями. Якщо ми володіємо цими технологіями, ми володіємо великою кількістю інформації, яка у нас зараз є.

Освітня програма "Сучасного формату" - це Школа юних журналістів. Ми намагаємо навчати молодь і відкривати їх потенціал саме за допомогою новітніх компонентів і підходів. У рамках школи ми організовували проект "Відкритий світ інфомаційних технологій" IDEA, адже діти мають лише загальні знання комп`ютера, а проект допоміг навчати дітей користуванню комп`ютером більш поглибленно".

Олександр Печалін, голова правління Спілки підприємців "Стіна"

"Якісний контент, розсилка, консультація для читачів, дайджест та декілька унікальних матеріалів: найголовніші завдання у контакті з цільовою аудиторією. І я можу сказати, що такі моменти дають свій результат".

Більше презентацій за посиланням.

На закінчення зустрічі у форматі акваріуму присутні обрали та обговорили 8 порад - "як ефективно використовувати технології Microsoft для організаційного розвитку":


1. бути в контакті з Microsoft UA, а також брати участь в інформаційних днях;

2. підписатись на Office - 365 і навчитись користуватись цим сервісом;

3. отримати OC Windows81;

4. запрошувати експертів Microsoft на свої заходи;

5. влаштувати курси для своїх співробітників на основі NGO Connection Day;

6. використовувати ліцензійне забезпечення для безпеки;

7. інформувати студентів і представників сфери бізнесу про використання Dream Spark;

8. провести on-line конкурс на знання або використання продуктів Microsoft.

Фотогалерея NGO Connection Day - 6

 Підготували: Ярина Почтаренко, Віталій Ніщименко

Увага! Копіювання доступне лише для зареєстрованих користувачів порталуГУРТРеєстрація займає менше однієї хвилини. 

Контакти

  • http://www.microsoft.com/uk-ua/default.aspx

Коментарі

Олена Білоус   3800 днів тому   #  

Дякую, організаторам за можливість отримання знань та інформації під час проведення 6-го Дня. Я на заході була вперше, тому багато що для мене було новим. До цієї зустрічі я навіть не уявляла наскільки великим може бути вплив громадської організації при умілому управлінні та виборі правильного напрямку розвитку. Дякую.

  •   Пiдписатися на новi
Руслан Селезньов   3799 днів тому   #  

Від Конотопської міської громадської організаціїї "НОВЕ ЖИТТЯ" дякую за отримання інформації та знань під час проведення "6-го Дня Інформаційних технологій для неурядових організацій".

  •   Пiдписатися на новi
Олександра Чувакова   3799 днів тому   #  

Будемо раді співпраці, усі питання, будь ласка, за адресою ngo-ua @ Microsoft крапка
com

  •   Пiдписатися на новi
Ірена Гриців   3796 днів тому   #  

Насправді, отримані знання є тільки початком чи поштовхом для подальших кроків, які потрібно використати з користю. Але, не пройшовши відповідних навчань на практиці застосовувати буде дуже складно, особливо без кваліфікованого консультанта. На мою думку, цей інформаційний семінар - це поштовх до нових змін у майбутнє та вирішення у такий спосіб, який дозволяє змінити світ й інфопостір до успіху!!!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.