bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадськість має «вибивати» з Уряду здійснення реформ у сфері ЖКГ
10.09.2013

10 вересня в  інформаційній агенції “Українські новини” відбулася  прес-конференція  на тему «Чи впливає громадськість на реформування ЖКГ?», в якій взяли участь голова Спілки власників житла України Олексій Кучеренко, директор програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження» Олексій Орловський,  заступник  голови Спілки власників житла Києва Михайло Березовчук.

У своєму виступі Олексій Орловський зазначив, що Фонд «Відродження» приділяє постійну увагу залученню громадськості до процесів реформування ЖКГ та впровадження і моніторингу житлової  політики на загальнодержавному й місцевому рівнях. Він повідомив, що за останні шість років було забезпечено фінансову підтримку більш ніж 70 проектів у різних регіонах України. Дані проекти стосувалися різних напрямків залучення громадськості до реформи ЖКГ: аналізу державних та місцевих політик, розробки нормативно-правових актів, створення тематичних соціальних мереж, підтримки діяльності ресурсних центрів для ОСББ, відстоювання прав та інтересів мешканців та ОСББ у взаємовідносинах із монополістами та багато інших.

Михайло Березовчук поінформував, що для узагальнення і поширення накопиченого громадськістю унікального досвіду навесні була проведена всеукраїнська конференція, на якій громадськість представила кращі практики виконання проектів у сфері ЖКГ, визначила загальні підходи до розв’язання житлової проблеми в Україні та узгодила консолідовану позицію щодо своєї участі у подальшому реформуванні. За результатами конференції був підготовлений збірник кращих практик громадських організацій у сфері ЖКГ, який буде корисним широкому колу громадських активістів.

Олексій Кучеренко зазначив, що житлово-комунальне господарство України є однією з найменш реформованих сфер національної економіки,  і повідомив про поступове згортання державного курсу на розвиток інституту відповідального власника житла, формування конкурентного ринку з обслуговування житла, ефективного регулювання на ринку природних монополій, справедливої системи соціального захисту населення.

«Сьогодні громадськість є основним рушієм реформування житлово-комунальної галузі. Проте, доводиться констатувати, що більшість завдань Загальнодержавної програми реформування та розвитку житлово-комунального господарства на 2009—2014 рр. не виконані,  а впровадження Національних планів дій з реалізації економічних реформ Президента «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», постійно гальмується і навіть саботується. За цих умов громадськість має не просто вимагати, а «вибивати» з Уряду здійснення реформ», - підкреслив Олексій Кучеренко. 

Контакти

  • 044-253-52-17

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.