bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Житомирі провели Інтеграційну зустріч для волонтерів
13.10.2022

 
У Житомирі відбулася Інтеграційна зустріч “Голоси громад в умовах війни: волонтерські ініціативи Житомира”.
 
Захід організувала НУО “Сучасний Формат” у партнерстві з Фонд громади Житомира/Zhytomyr Community Fund в рамках проєкту “Голоси громад - розвиток потенціалу організацій громадянського суспільства у громадах Житомирської, Вінницької та Хмельницької областей” за підтримки Національного фонду сприяння демократії (National Endowment for Democracy).
Представники різних організацій та ініціатив зустрілися, щоб познайомитися, обмінятися досвідом, об’єднати свої зусилля задля спільної мети – перемоги України.
Під час знайомства присутні розповіли як змінилося їхнє життя після 24 лютого, як війна вплинула на кожного, що їм довелося пережити. 
Вікторія Кузьменко, координаторка проєкту “Голоси громад  розвиток потенціалу організацій громадянського суспільства” відмітила, що даний проєкт діє вже три роки і триватиме й надалі.
Жанна Соловйова, виконавча директорка НУО “Сучасний Формат”, голова правління Фонду громади Житомира, зазначила, що це перша така зустріч. Будуть неодмінно наступні, до яких долучаться інші волонтерські рухи, котрих на Житомирщині є дуже багато.
“Відчувається, що волонтерський рух на Житомирщині – це сила! Кожна з наших ініціатив – це голос громади, і ваша справа наближає перемогу України!”, – зазначила Жанна Соловйова. Вона вручила Подяки волонтерським організаціям за активну громадянську позицію, волонтерство і допомогу в захисті суверенітету України в ході російсько-української війни.
 
Під час зустрічі волонтерів учасники вирішили створити Коаліцію.
З цією метою Жанна Соловйова запропонувала підписати Меморандум про створення Коаліції волонтерських організацій та ініціатив Житомира.
Першочергові завдання Коаліції полягають у:
  • обміні досвідом та знаннями у сфері надання волонтерської допомоги, гуманітарної підтримки тощо;
  • об’єднанні ресурсів, зусиль та можливостей у допомозі військовим, постраждалим від війни, внутрішньо переміщеним особам та іншим цільовим групам;
  • проведенні спільних заходів, проєктів та програм;
  • поширенні просвітницьких та правових матеріалів щодо підвищення рівня безпеки волонтерських організацій та ініціатив, волонтерів.
Ініціатива створення Коаліції виникла в рамках реалізації проєкту “Голоси громад в умовах війни в Україні”, що здійснюється Неурядовою організацією “Сучасний Формат” за підтримки Фонду сприяння демократії National Endowment for Democracy.

Контакти

  • НУО “Сучасний Формат” ([email protected])
  • БО “Фонд громади Житомира” (www.fondgromady.org.ua)

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.