bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь Городнянської громади створила пересувний хаб «FreedomHub»
12.09.2022

Городнянська молодіжна рада стала одним із переможців конкурсу міні грантів та отримала комп’ютерне обладнання для активізації свої роботи. Це унікальна можливість надавати онлайн-послуги для незахищеної категорії населення.

Один із заходів, який реалізували - естафета добрих справ (виїзди по старостинським округам):

«Інтелектуальний онлайн - сервіс»:

- допомога людям похилого віку;

- замовлення ліків;

- реєстрація вступників;

- оплата комунальних послуг;

- цифрові послуги

Молодіжна рада була створена молоддю Городнянської міської ради, яка приймає активну участь в житті громади. Молодіжна рада намагається зробити вагомий внесок у справу загального добробуту громади через проведення заходів різної форми.

Цього року Центр «Доброчин» оголосив конкурс проєктів, мета яких полягала в залученні ініціативних городян до вирішення соціальних проблем на місцевому рівні. Проєкти мали відбутися в рамка громадської організації Центру Доброчин «Розширення можливостей залучення молоді в Чернігівській області», що виконується за фінансової підтримки Європейського фонду за демократію”. Звісно, члени Молодіжної ради не могли не скористатися такою нагодою. Тому виникла ідея створити молодіжний хаб «FreedomHub», що рази підвищить активність молоді міста, оскільки їм не потрібно буде думати, де зібратись і в який час – «FreedomHub» буде завжди відчинений.

У громаді дуже багато місць навіть у центральній частині міста, де можна створити простір для активного або пасивного відпочинку. Ця ідея і стала підґрунтям для майбутнього проєкту.

Члени молодіжної ради запропонували на розгляд проект, який передбачав відкриття молодіжного хабу «FreedomHub», де буде створено альтернативний, вільний простір для культурного і інтелектуального розвитку молоді, який буде доступний в будь-якому куточку громади.

Головна ідея проєкту полягала в тому, що Хаб «FreedomHub» пропонуватиме активній і ініціативній молоді безкоштовно проводити онлайн–освітні заходи, спілкуватись один з одним, проводити зустрічі, відвідувати різноманітні семінари, тренінги, організовувати виставки і просто відпочивати, що надасть змогу збільшити кількість якісних молодіжних проектів та залучити молодь до вирішення проблем громади.

Хабом зможуть скористатися не лише городнянці, а і всі мешканці нашої громади, оскільки локація може бути розташована в будь-якій доступності до соціальних об’єктів, ЦНАП, міська лікарня, аптеки, центральний ринок та на території старостинських округів.

Сподіваємося, коли жителі громади побачать вже реалізований проєкт, то зрозуміють, що Молодіжна рада може зробити багато добрих і корисних справ. Про ці справи необхідно розповідати, щоб у молоді була широка громадська підтримка, щоб більше людей включалися в добровольчу і благодійну діяльність, щоб не гасла наша віра в добро і в добрих людей!

«Метою створення – «FreedomHub» є не отримання прибутку, а вирішення тієї чи іншої проблеми нашої громади. Наша історія — це приклад, як молодь громади реально може допомогти городянам, покращуючи соціальну сферу громади за допомогою онлайн-консультацій, ВПО – онлайн-дзвінки ближнім та оформлення документів, пенсіонерам онлайн- комунальні платежі, учням реєстрація на ЗНО і таке інше.

Сподіваємося, що проєкт, який ми реалізуємо разом — це тільки початок!»

Діяльність проходить в рамках проекту Центру Доброчин «Розширення можливостей залучення молоді в Чернігівській області», що виконується за фінансової підтримки Європейського фонду за демократію.

Контакти

  • ГО “Центр Доброчин”
  • тел. 0462 67 7181
  • [email protected]; www.dobrochyn.org.ua

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.