bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відбулася тренінгова програма для вчителів/ок «STEM Майстерня» від «Байєр»
25.01.2022

Мета програми «STEM-майстерня» покращити підготовку вчителів/ьок з невеликих міст сіл та селищ міського типу України та підвищити їх знання і майстерність з розробки і проведення STEM-уроків, а також відповідно сприяти збільшенню кількості цікавих STEM-уроків.

В рамках тренінгової програми відбулося 10 онлайн-занять, після яких 76 учасників/ць розробили методичні розробки уроків зі STEM-підходом та провели 420 уроків для своїх учнів та учениць.

«Навчання за STEM-підходом дає значно більше, ніж окремо природничі, математичні чи інші дисципліни. І зосередженість на такому практичному навчанні з реальним застосуванням знань допомагає розвинути різноманітний набір навичок важливих у 21 столітті. Ці навички сприяють підвищенню конкурентоспроможності на ринку праці. У 2019 році компанія Байєр інвестувала 5,3 мільярди євро у сферу досліджень та розробок. Ми дуже цінуємо вчительську спільноту, яка навчає майбутніх науковців та науковиць», — зазначив Олівер Гірліхс, генеральний директор компанії «Байєр». 

«Якщо подивитися скільки всього зробили учасники та учасниці впродовж Програми - це дуже круто. Ми віримо, що ваші колеги та колежанки надихнуться вашим прикладом і ви зможете просувати свої напрацювання для педагогічної спільноти. Саме заради конструктивних змін та позитивного впливу у розвитку STEM-навчання ми об’єднали свої зусилля з компанією «Байєр»», — зауважила керівниця Центру «Розвиток КСВ» Марина Саприкіна.

На фінальному заході було визначено топ-100 найкращих методичних розробок уроків зі STEM-підходом, які були розроблені впродовж Програми, авторам яких будуть вручені призи.

Усі учасники/ці, які виконали практичну частину Програми, отримують сертифікати участі. А також найближчим часом з’явиться можливість ознайомитися з даними методичних розробок вчителів/ок задля використання іншими працівниками/цями освіти. 

«Місія вчителів та вчительок є надзвичайно важливою, адже ви навчаєте майбутніх новаторів та винахідників. Імплементація нових прикладних підходів до уроків є дуже потрібною. Вчителі та вчительки відіграють вирішальну роль у формуванні майбутнього нашої країни», — підкреслила Юлія Тірошко, координаторка соціальних проєктів компанії «Байєр».

Окрім 100 найкращих уроків зі STEM-підходом було також обрано 7 шкіл, які отримали звання “Найактивніша STEM-школа” в рамках Програми. Це школи з сіл та малих міст наступних областей: Одеська, Миколаївська, Донецька, Київська, Житомирська, Рівненська, Херсонська.

П’ять шкіл з семи знаходяться у населених пунктах з кількістю населення до 10 000 чоловік. А найменша кількість населення, де знаходиться одна зі шкіл-переможниць - у селі Раківка Херсонської області - 438 чол.

Інформаційним партнером тренінгової програми є Інститут модернізації змісту освіти МОН. 

«Чудово, що з’явився такий новий ресурс як Програма STEM-майстерня для того, щоб розвивати STEM-освіту. На початку, коли STEM розвивається теренами України дійсно потрібно, щоб таких ресурсів було все більше і більше, щоб в кожній школі педагогічна громада могла навчатися, як розвивати STEM. Також дуже приємно бачити серед учасників/ць  представників адміністрації шкіл. Це є важливою рушійною силою для змін», — підкреслила Ірина Василашко завідувачка сектору відділу  STEM-освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти».

Щодо участі у Програмі учасники та учасниці поділилися враженнями:

«Це можливість навчатися у чудовій команді, цікаві та незвичні форми роботи. Надзвичайно чуйні журі, спікери та спікерки, що роблять все можливе для вчительської спільноти, аби результат був “максимальний”. Майстерня надає можливість у доступній формі осягнути нове та вдосконалитись не лише якісно, а й швидко», — поділилася Лукичова Наталія, вчителька математики та інформатики Раківського ЗПЗСО Бериславської міської ради.

««STEM-майстерня» – це унікальна можливість для всієї педагогічної спільноти здобути нові вміння необхідні для розвитку в дітей зацікавленості та інтересу до навчання. Майбутнє в педагогіці за STEM-уроками», — зазначив Левків Сергій, директор та вчитель біології, екології, інформатики Чуднівської ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 Чуднівської міської ради Житомирської області.

Переглянути запис онлайн-трансляції фінальної конференції можна за посиланням: https://www.facebook.com/divchataSTEM/videos/5662430543783816

Програма реалізується ГОЦентр «Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності» (ініціатива Дівчата STEM) за фінансової підтримки компанії «Байєр»Bayer Ukraine.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.