bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чи відбудеться діалог між громадою та владою у Лисичанській громаді Луганської області?
21.01.2022

Нещедавно,з метою налогодження діалогу активу громади Лисичанська Сєвєродонецького району Луганської області з посадовими особами  Лисичанська міська військово-цівільна адміністрація, які беруть участь у реалізації державної політики у сфері освіти, охорони здоров’я,соціального захисту,забезпечення захисту прав дітей, підтримки сімей і молоді відбувся Форум-тренінг “Соціальні питання-діалог”, який проводився у межах проєкту “Розбудова соціально-психологічних послуг у Лисичанській громаді Сєвєродонецького району Луганської області”, який виконує громадська організація “Ветерани АТО Луганщини” у співпраці з ГО Міст3.10” за дорученням Федерального Уряду Німеччини. На Форум запрошені та були присутні представники та представниці: Відділу Міністерства ветеранів у Луганській області, Луганської  обласної спілки учасників бойових дій та волонтерів АТО,Департаменту соціального захисту населення Луганської ОДА, Лисичанського УПСЗН, Лисичанського терцентру, освітяни міста. Також була запрошена, але не знайшла можливості доєднатися до важливого для громади Лисичанська заходу Лисичанська міська військово-цівільна адміністрація.

У перший день заходу представники громадянського суспільства разом  з представниками державних та комунальних установ за допомогою досвідченого тренера навчалися фандрейзингу та грантрайтингу. Наступні два дні Форуму починалися з позитивного досвіду продуктивної роботи влади та громади, який існує в інших регіонах нашої держави. На запрошення організаторів Форуму поділитися досвідом відгукнулися представники та представниці ГО “Дій Я іТи” місто Червоноград Львівська область, ГО “Егіда Центр”, ГО “40 батальйон Кривбас” місто Кривий Ріг. Цікаво,захопливо розповідали гості: про свої успішні практики -проєкти “Безпілотник”, та “Ветерани для громади:трансформація досвіду”- це ті приклади активізації та співпраці громадського активу ,взаємодії з органами місцевого самоврядування міста Червоноград. Гості з Кривого Рогу презентували результати конструктивної взаємодії громадських організацій з місцевою владою. Під час роботи Форуму обговорювали наступні питання: напрямки громадської активності,визначення потреб громади та які існують складнощі у роботі державних організацій во взаємодії з громадою,необхідність включення громади в процес підготовки та реалізації соціальних програм Лисичанської громади.

По закінченню роботи Форуму напрвлено звернення  до Лисичанської міської військово-цівільної адміністрації щодо визначення дати проведення круглого столу-це ще одна спроба громади налагодження діалогу з владою Лисичанська, чекаємо на відповідь.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.