bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Активні волиняни згуртувались для вирішення наболілих проблем
24.09.2021

Аби ефективно вирішувати ті чи інші проблеми на невеликих територіях, потрібно кілька факторів: бажання, спільні зусилля однодумців та правові дії в межах існуючих законів.

Як планувати та реалізовувати адвокаційні кампанії, спрямовані на відстоювання прав та інтересів мешканців громади? Відповідь на це питання з’ясовували учасники одноденного районного воркшопу «Планування та реалізація адвокаційних кампаній для відстоювання прав та інтересів жителів громад в процесі здійснення місцевої політики».

Захід відбувся у Володимирі-Волинському в суботу, 25 вересня.

«Наше головне завдання – навчити активних громадян правильно впроваджувати адвокаційні кампанії. Чим більш знань на цю тему вони матимуть, тим більше шансів, що зміни точно відбудуться», – розповідає тренерка воркшопу, юристка громадського холдингу «ГРУПА ВПЛИВУ» Марія Красненко.

Щодо учасників заходу,то це – представники громадського сектору та активісти територіальних громад. Всіх їх згуртувало бажання впливати на позитивні зміни у своїх громадах. До прикладу, приватний підприємець, представник ГО «Спілка промисловців і підприємців»  Сергій Радкевич має досвід реалізації адвокаційних кампаній. Зокрема, він брав участь в захисті прав підприємців, коли на них складалися акти за порушення певних карантинних обмежень. На питання, чому його зацікавив цей захід, Сергій відповідає:

«Практики у мене чимало, але хочеться більше теоретичних знань. Завдяки інформації, отриманої під час воркшопу, я буду краще працювати і ґрунтовніше аналізувати різні робочі ситуації».

Щоб отримані теоретичні знання запам’яталися краще, учасники цього навчання виконували й різноманітні завдання. Водночас, такий формат практичної роботи важливий, аби присутні могли познайомитися і налагодити контакти один з одним.

 «Для мене було важливо зрозуміти, які активні громадські організації у нас є, з ким можна співпрацювати. Ми живемо в одних реаліях, в одному юридичному полі, маємо спільні проблеми і якщо можна знайти однодумців та згуртуватися, то разом вирішити актуальні проблеми буде значно простіше», – ділиться своїми міркуваннями учасниця воркшопу, заступниця Володимир-Волинського міського голови з економічних питань Любов Саць.

Водночас, не знаннями та згуртованістю єдиними. Невдовзі організатори заходу оголосять конкурс грантів.

«Усі учасники воркшопу матимуть можливість запропонувати свої проекти, що передбачатимуть здійснення адвокаційної діяльності із використанням інструментів місцевої демократії. Найкращі ініціативи отримають кошти для реалізації задуманого», - розповіла організаторка заходу, керівниця ГО «Волинський Інститут Права» Ірина Гайдучик.

До слова, крім Володимира-Волинського, подібний захід вже відбувся у Луцьку. У жовтні такі адвокаційній воркшопи плануються у Ковелі та Камені-Каширському районах.

Довідково: Воркшоп та інші активності, про якій йшлося, відбуваються і відбудуться в рамках проєкту «Посилення адвокаційних спроможностей громадського сектору Волині для запровадження сталих демократичних принципів формування та реалізації місцевої політики», що реалізовує Волинський Інститут Права за підтримки Національного фонду на підтримку демократії (NED).

Контакти

  • Ірина Гайдучик - 098 120 74 55

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.