bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Перши кроки екологічного стратегічного планування зроблено!
31.03.2021

Наприкінці березня в смт. Білокуракине відбулося перше засідання Робочої групи з організації проведення стратегічної екологічної оцінки проєкту Стратегії розвитку Білокуракинської селищної територіальної громади до 2028 р. На засіданні експерти ГО «Громадська ініціатива Луганщини» спільно з спеціалістом з благоустрою та екологічної безпеки Білокуракинської селищної ради представили  узагальнену інформацію - опис екологічної ситуації територіальної громади,  зібране за допомогою опитувальника щодо основних складових екологічної ситуації та відкритих джерел (екологічний паспорт регіону, статистичні дані, інші документи). Ключові акценти зроблено на загальну характеристику поточного стану довкілля, виявлені екологічні проблеми, умови життєдіяльності населення та стану його здоров’я.

За результатами обговорення учасники звернули увагу на першочергові виклики, які треба вирішувати вже зараз та внести в проєкт Стратегії розвитку:  

- в сфері збереження водних ресурсів (проблема замулення водних об’єктів, внаслідок розорювання);

- в сфері охорони територій (проблема пожежі в екосистемах, розорювання прибережних смуг; деградація системи полезахисних та яружних лісових смуг);

- в сфері надання послуг централізованого водопостачання та водовідведення (проблема забезпечення населення питною водою);

- в сфері поводження з побутовими відходами (проблема забезпечення роботи ефективної системи управління відходами на рівні громади).

Під час наступного засідання учасники розглянуть питання планування природоохоронної діяльності.        

Нагадуємо, що Робоча група створена 08.02.2021 р. розпорядженням Голови з метою сприяння сталому розвитку Білокуракинської територіальної громади шляхом охорони навколишнього природного середовища, безпеки життєдіяльності населення та охорони його здоров’я, інтегрування екологічних вимог під час розроблення та затвердження документів державного планування, врахування питання охорони здоров’я та довкілля для запобігання настання невідворотних помилок і невиправданих витрат під час розробки та реалізації документів державного планування до їх прийняття.

Захід проводився ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Будуємо успішну Білокуракинську селищну громаду разом! Забезпечення сталого еко середовища» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.