bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Дієвий контроль і аудит для ефективного і зрозумілого бюджету у м. Миколаєва
29.03.2021

Саме це стало темою березневого одноденного навчання для місцевих посадовців , який проведено ГО Фонд розвитку м. Миколаєва (ГО ФРММ) та Департаментом фінансів міськвиконкому в рамках запровадження системи управляння якістю у виконавчих органах міської ради.

Перший блок заходу був присвячений аналізу результатів внутрішній аудиту відповідності паспортів бюджетних програм м. Миколаєва 2021 р, якій провели Департамент фінансів Миколаївської міської ради спільно з ГО ФРММ.

Так прокоментувала його результати фінансовий експерт ФРММ Тетяна Золотухіна:

«Це був вже третій щорічний аудит відповідності змісту паспортів бюджетних програм вимогам національного законодавства. 

Вітаємо майже усіх головних розпорядників бюджетних коштів громади м.  Миколаєва, до яких майже не виникло питань.

Тепер громадяни мають можливість на основі аналізу пакету показників оцінити ціну за одиницю управлінської послуги».

Темою другого блоку навчання стали практичні питання системи внутрішнього контролю, яка запроваджується у виконавчих органах Миколаївської міської ради на виконання розпорядження миколаївського міського голови №2220 р. від 04.09.2020р. https://mkrada.gov.ua/documents/34546.html?fbclid=IwAR09c1nvgZzEJL-oCMMrDJliv30E-7Uynt2I-CF15LtbU8v2HS3VCDnuUc0.

Нагадуємо, що згадане розпорядження мера було прийнято  згідно рекомендацій щорічних громадських аудитів ФРММ  та на виконання рішення Експертно-громадської ради Миколаївського міськвиконкому від 20.08.2020 р. Реліз на http://frgn.mk.ua/?p=11834.

Пресс- служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Згадана практика взаємодії громадськості та органів місцевого самоврядування для ефективного ,підзвітного та зрозумілого громадянам місцевого бюджетного процесу налагоджена за результатами трьох проектів, які реалізовано з 2017 р ГО ФРММ – координатора коаліції Громадська Префектура за підтримки Уряду Великої Британії. 

Контакти

  • 0512473879

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.