bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Кривоозерській селищній раді експерти Асоціації міст України провели консультацію для керівництва
29.03.2021

У рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), що реалізує АМУ за підтримки USAID, експерти Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України з бюджетних та юридичних питань - Юлія Забродкіна та Лідія Віштал, а також заступниця виконавчого директора РВ Тетяна Яблоновська провели консультацію для керівництва Врадіївської селищної ради.

Зустріч відбулась за участі селищного голови Миколи Москаленка, заступника селищного голови Івана Коломійчука, секретаря селищної ради Віталія Ростова, керівників і профільних спеціалістів структурних підрозділів, та депутатів Врадіївської селищної ради.
 
Роботу організували у форматі “питання - відповідь”. Більшість тем стосувались змін у формуванні організаційної структури, кадрових призначень, формування відділів - профільних структурних підрозділів, визначення окремих відділів як юридичних осіб тощо.
 
“Врадіївська громада відносно нещодавно сформована, тому ми розуміємо, що можуть виникати питання щодо визначення оптимальної організаційної структури, розподілу повноважень між відділами, кадрових змін - стосовно працевлаштування. переведення, прийняття на роботу фахівців тощо”, - зазначають консультанти АМУ.
 
Актуальним питанням для громад зараз залишається визначення, яким чином реєструвати колективні договори, які укладаються на підприємствах (адже раніше ці виконували профільні структурні підрозділи райдержадміністрацій із питань соцзахисту). Інша проблема - необхідність збереження за органами місцевого самоврядування права нагляду і контролю за дотриманням законодавства про працю. Невирішеним, в свою чергу, залишається питання існування інституту місцевих інспекторів праці, які слідкують аби роботодавці, в першу чергу, працювали за законом та дотримувались своїх соціальних зобов’язань відносно працівників.
 
Крім того, на консультації торкнулись питань бюджету та фінансів, юридичних аспектів та актуальних змін у законодавстві, що стосуються діяльності органів місцевого самоврядування, повноважень - роботи місцевих рад, а також формування/реорганізації старостинських округів.
 
Врадіївська територіальна громада об’єднала у своєму складі 12 місцевих рад, адже була створена відповідно до Перспективного плану за принципом “один район - одна громада”.
 
У адміністративному центрі громади - селищі Врадіївка діють дві загальноосвітні школи та районна гімназія, є три дошкільні навчальні заклади, дитяча музична школа, краєзнавчий музей, бібліотека, районний будинок культури, будинок дитячої творчості, дитяча юнацька спортивна школа, стадіон.

 

 

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.