bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Яким чином представники громадськості можут впливати на стан екології в громаді
25.03.2021

У Білокуракинській громаді відбувся тренінг «Стратегічна екологічна оцінка - новий інструмент. Інструкція для органів влади та громадськості». Експерти ГО «Громадська ініціатива Луганщини» спільно з мешканцями, старостами та  представниками громадських організацій вивчали механізми використання стратегічної екологічної оцінки та визначення стану навколишнього середовища в громаді. Розглянуто основні питання:  спільне та відмінне процесів стратегічної екологічної оцінки та оцінки впливу на довкілля, коли й для якої діяльності вони потрібні; хто такий замовник та виконавець, роль органів місцевого самоврядування, органів державної влади; основні етапи стратегічної екологічної оцінки та терміни її проведення; визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки, як складати заяву та звіт про стратегічну екологічну оцінку.

Під час заходу особлива увага була присвячена частині залучення громадськості до здійснення СЕО, можливостей партисипації й різним подібним речам (проведення громадських слухань, громадських обговорень, консультацій, опитувань громадської думки та врахування їх в звіті).

Наприкінці заходу учасники вирішили також провести збір проблем та пропозицій від кожного старостинського округу з метою їх узагальнення та внесення до майбутнього проекту оновленої Стратегії розвитку Білокуракинської селищної територіальної громади до 2028 року.

Захід проводився ГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проєкту «Будуємо успішну Білокуракинську селищну громаду разом! Забезпечення сталого еко середовища» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.