bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Виклики на шляху до Березанської ЕКО — громади
22.03.2021

19 березня 2021 р. представники органів місцевого самоврядування та громадськості на підсумковому круглому столі обговорили результати лютневої серії фокус - груп, що відбулась у всіх 9-ти округах Березанської селищної громади в рамках обговорення результатів громадської експертизи «Стратегії розвитку Березанської ОТГ на період 2020 – 2024 роки».

За висновками громадської експертизи та учасників обговорень, болючими еко – проблемами селищної громади є

  1. Якість пітної води та відсутність офіційної достовірної інформації щодо хімічного складу та запасів прісної води у підземних джерелах;
  2. Відсутність системи погодження з твердими побутовими  відходами, зокрема їх роздільного збору та утилізації;
  3. Пересихання малих річок, , знищення лісосмуг та інша господарська діяльність, що руйнує біорізноманіття на Березанщині.

Загалом, у Стратегії ОТГ бракує завдань, заходів та проектних ідей щодо вирішення згаданих проблем. Для долання згаданих викликів рекомендовано селищному голові сформувати дієву Стратегічну раду Березанської громади.

Нагадуємо, що лютневу серію фокус – груп ініціювала робоча група селищного голови за результатами згаданої громадської експертизи, що була проведена експертами ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»  у форматі стратегічної екологічної оцінки (далі СЕО). Релізи серії фокус - груп на сторінці проекту на http://frgn.mk.ua/?p=12083 .

Запрошуємо місцевих краєзнавців, екологів та депутатів до напрацювання Стратегії Березанської ЕКО — громади!

Чекаємо  заявки   у Стратегічну раду Березанської громади !

У разі виникнення запитань, звертайтеся на E-mail: fondnikol@gmail.com  або за телефоном +38 (0512)47-38-79.

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Діяльність відбувається за підтримки проекту «Дієва стратегія для гармонійної Березанської ЕКО — громади», що реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (далі ФРММ) за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

EU4USociety – спільний проєкт Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

Проект реалізується ФРММ спільно з Березанською селищною радою, ГО «ЕкоБерезань» та ВГО «Національний екологічний центр України», з КУ РЛП «ТИЛІГУЛЬСЬКИЙ» в рамках діяльності коаліції #ГромадськаПрефектура у складі Мережі ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії.

Контакти

  • (0512)47-38-79

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.