bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На онлайн-практикумі громадам Миколаївщини роз’яснили особливості управління земельними ресурсами
22.03.2021

Через карантин та обмежувальні заходи, що пов’язані з поширенням коронавірусної хвороби, регіональні відділення Асоціації міст України проводять практикуми з застосування законодавства у форматі онлайн.

 
Так, минулого тижня у Миколаївському регіональному відділенні Асоціації міст України експерти провели практикум із застосування законодавства на тему: «Практичні аспекти реалізації законодавства у сфері управління земельними ресурсами в умовах реорганізації громад».
 
Захід організовано в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.
 
Модератором заходу виступила Олена Сандольська, в.о. директора державного підприємства «Миколаївський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою». До практикуму також долучились консультанти Миколаївського РВ АМУ з бюджетних питань та юридичних питань - Юлія Забродкіна та Лідія Віштал.
 
Серед учасників - представники органів місцевого самоврядування Миколаївщини, голови громад та депутати місцевих рад, фахівці і спеціалісти профільних структурних підрозділів виконавчих органів місцевих рад.
 
«Ефективне управління земельними ресурсами - безперечно, є актуальним для наших громад. Крім того, право самим розпоряджатися своїми землями (у межах населених пунктів і поза ними) - одне із основних завдань децентралізації. Ми ж проводимо практикум для фахівців органів місцевого самоврядування із нинішньої практики землекористування - що представляє собою земля як ресурс, як ним управляти та що треба робити, аби землі стали матеріальною та фінансовою основою територіальної громади», - прокоментувала відкриття семінару заступниця виконавчого директора Миколаївського РВ АМУ Тетяна Яблоновська.
 
Значну увагу учасники практикуму приділили таким темам:
- особливості передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності в комунальну власність територіальній громаді;
- поняття земель загального користування територіальної громади;
- практична та правова необхідність віднесення земель комунальної власності територіальної громади до земель загального користування;
- оренда землі, як додаткове джерело доходу територіальної громади;
- особливості продажу земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах.
 
Під час проведення практикуму учасники мали змогу поставити питання модератору та експертам Миколаївського РВ АМУ та отримати відповіді у прямому ефірі.

 

 

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.