bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Модернізація через гру
16.03.2021

МОДЕРНІЗАЦІЯ ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ ВИМАГАЄ НЕ ТІЛЬКИ ГІДНОГО, РІВНОПРАВНОГО ПАРТНЕРСТВА БІЗНЕСУ, ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ, ВЛАДИ ТА ГРОМАДСЬКИХ ІНСТИТУЦІЙ.
ДОСЯГНЕННЯ ЕФЕКТИВНОГО ПАРТНЕРСТВА ПЕРЕДБАЧАЄ ГРОМАДСЬКУ АКТИВІЗАЦІЮ ПЕДАГОГІЧНИХ КОЛЕКТИВІВ (ВИКЛАДАЧІВ ТА МАЙСТРІВ) ТА ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ, ФОРМУВАННЯ У НИХ (А БАЖАНО І В ПАРТНЕРІВ ІЗ БІЗНЕСУ ТА МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ) ЦІННОСТЕЙ ТА КОМПЕТЕНЦІЙ АЛЬТЕРНАТИВНОГО (ЕКОНОМІЧНОГО) МИСЛЕННЯ ТА АДВОКАЦІЇ ВЛАСНИХ І ГРОМАДСЬКИХ ІНТЕРЕСІВ.

Виробляти таке ставлення та навички громадського співжиття допомає власний приклад, який встелений чисельними невдачами та помилками (ред. - із особистого досвіду).

А можна цього навчитись і більш ефективним шляхом та “мякими падіннями” в разі невдач: завдяки стимулюючим іграм, як от - Світ Громад  (Світ Громад: настільна гра-тренінг), опанування якою підтримується нашими донорами із UNDP Ukraine / ПРООН в Україні  та колегами-можливими партнерами з громадського сектору країни та краю.

Тому команда проєкту #RobotaДляГромади, в рамках реалізації заходів освітнього кластеру організувала тренінг із застосуванням стимуляційної гри “Світ громад” із загальною темою: “Умови та можливості модернізації закладів професійної (професійно-технічної) освіти”.

Захід для двох команд здобувачів, майстрів, працівників та викладачів Дптнз Привільський Професійний Ліцей 
 відбувся в стінах цього найбільшого в Лисичанську освітнього закладу П(ПТ)О. Можливо тому кількість бажаючи “погратись” і зареєстрованих на гру переважила кількість її учасників в рази - 62 людини.
А можливо ажіотажу в його проведенні сприяло те, що гра-тренінг проводилась енергійною командою Луганський обласний молодіжний центр
, очолюваною харизматичною спікеркою заходу - Галиною Посвалюк, директоркою Обласної комунальної установи “Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень” (Луганський обласний молодіжний центр - https://www.facebook.com/locpmisi/?ref=page_internal), лідеркою громадської організації «Покоління «ЗЕД» (м. Сєверодонецьк) - https://www.facebook.com/Pokolinnia.Z. Слід також зауважити, що гра фасилітувалась коментарями та спічами її організаторки, яка, і не буде лишнім це згадати, є фахівцем з проєктного менеджменту, стратегічного планування та майстром симуляційної гри “Світ Громад”.
Враження від заходу в його учасників однозначно позитивне: “Було дуже добре, що ми провели гру,тому що учасники один одного добре не знали, і працюючи у одній команді, вони мали змогу налагодити контакти один з одним.
Під час гри здобувачі освіти вчилися усвідомлювати моделі роботи громади, намагалися зрозуміти важливість навичок, які треба розвивати, щоб успішно керувати і досягати гарних результатів, заробляли та рахували гроші.
Весело, цікаво, а головне – з користю провели час.

 

 Після завершення заходу відбулась профорієнтаційна зустріч здобувачів освіти ДПТНЗ “Привільський професійний ліцей” в центральній бібліотеці Лисичанська (@Лисичанська центральна бібліотека) на базі молодіжного центру “Мій FOX HUB” (@BiblioHub Мережа молодіжних хабів у Лисичанську “МY FOX HUB).
Як вже було зазначено аудиторією заходу став педагогічний колектив (викладачі та майстри виробничого навчання) ДПТНЗ «Привільський професійний ліцей». Проте команда проєкту невтомно продовжує закликати колективи закладів професійної (професійно-технічної) освіти до взаємного спілкування - задля розвитку регіонального публічного-приватного партнерства бізнесу, освіти, влади та громад міст і сіл Луганщини. І вперто продовжує запрошувати до заходів бажаючих покращити імідж П(ПТ)О. Тепер вже і хоча б для того, щоб пограти у “Світ громад”…
 
Для запитів та уточнень: Павло Федик, керівник-координатор проєкту, [email protected], +38(095)-196-49-66
==========================================
Проєкт реалізується РГО «Кремінська бізнес-асоціація» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру, за фінансової підтримки Європейського Союзу. Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

 

 
Проєкт у Facebook: “Партнерство & робота”: https://www.facebook.com/groups/lygrobota

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.