bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Практикум «Як спланувати і забезпечити збільшення ресурсів громади на місцевий економічний розвиток»
26.02.2021

 

Через карантин та обмежувальні заходи, що пов’язані з поширенням коронавірусної хвороби, регіональні відділення Асоціації міст України проводять практикуми з застосування законодавства у форматі онлайн.
 
Так, 24 лютого у Миколаївському регіональному відділенні Асоціації міст України експерти провели практикум із застосування законодавства на тему: «Як спланувати та забезпечити збільшення ресурсів громади на місцевий економічний розвиток».
 
Захід організовано в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.
 
Модератором заходу виступила регіональна консультантка Асоціації міст України з місцевого розвитку Лариса Оленковська. До практикуму також долучились консультанти Миколаївського РВ АМУ з бюджетних питань та юридичних питань - Юлія Забродкіна та Лідія Віштал.
 
Серед учасників - представники органів місцевого самоврядування Миколаївщини, голови громад та депутати місцевих рад, фахівці і спеціалісти профільних структурних підрозділів виконавчих органів місцевих рад.
 
«Завершення реформи децентралізації, зростаюча роль самоврядування сьогодні покладає на лідерів громад значний рівень відповідальності за розвиток. Зі зміненим адміністративно-територіальним устроєм, оновлені після місцевих виборів громади стають повноцінними суб’єктами управління. Саме громади несуть відповідальність за планування свого розвитку, за економічне майбутнє та добробут. Певен, сьогоднішній практикум допоможе місцевій владі отримати або ж освіжити свої знання, отримати необхідну інформацію, навички та вивчити відповідний досвід, щоб забезпечити більшу конкурентоспроможність своїх громад», - прокоментував відкриття семінару виконавчий директор Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України Олександр Мосін.
 
«Насправді ресурсів для місцевого розвитку в країні достатньо. Головне - щоб ми навчилися і розуміли, де, які саме ресурси і в який спосіб громади можуть їх використовувати на свою користь, для своїх територій», - підкреслює експертка АМУ Лариса Оленковська.
 
Значну увагу учасники практикуму приділили таким темам:
- система планувальних документів громади: методологія та практика;
- регламент внесення змін до планувальної документації;
- джерела додаткового фінансування місцевого економічного розвитку;
- додаткові можливості для органів місцевого самоврядування: переваги участі у розвиткових проектах;
- практика підготовки проектів.
 
На завершення практикуму модератор та спікери відповіли на питання, що цікавили представників громад.

 

 

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.