bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Активним волинянами розповіли про те, як впливати на вирішення проблем громади
23.02.2021

Впливати на вирішення актуальних проблем громади без депутатського значка можна! Про це знають учасники тренінгів «Взаємодія влади та громади: використання інструментів локальної демократії», що відбулися 19 та 20 лютого у Нововолинську та Ківерцях.

«В кожному місті чи селі є люди, які мають ідеї для покращення життя  громади. Для реалізації цих задумів, їм часто бракує знань щодо того, як впливати на рішення влади та як ефективно комунікувати з посадовцями», ˗ розповідає тренерка заходу, керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

 Щоб навчити і мотивувати до активних дій мешканців Нововолинської, Ківерцівської та сусідніх громад,  були організовані ці тренінги. Їх учасники не лише обговорили актуальні проблеми, а й покроково визначили, як саме вони можуть вплинути на їх вирішення.

«Часто активні громадяни не розуміють зони відповідальності тих чи інших структурних підрозділів місцевої влади, тому можуть іти та стукати не в ті двері. Такі тренінги дають можливість краще зрозуміти процес прийняття рішень та процес подачі своїх напрацювань», ˗ ділиться своїми враженнями учасник навчання, керівник молодіжного ресурсного центру «Нові крила» Павло Медина (м. Нововолинськ).

Також під час заходу багато говорили про інструменти локальної демократії (громадські слухання, електронні петиції, громадські ради, тощо). Вони дозволяють привернути увагу влади та громадськості до тої чи іншої проблеми, обговорити різні шляхи її подолання та збільшують шанси на  її успішне вирішення.

 «Такі заходи не лише дозволяють покращити свої знання з адвокасі, а й об’єднують активних людей та мотивують їх до дій», ˗ зазначає учасниця тренінгу, керівниця ГО «Станції Добра» Олена Максименко (м. Ківерці).

За результатами тренінгу, вирішено розпочати ряд адвокаційних кампаній в Нововолинську, Ківерцях та Луцьку. Усі вони відбуватимуться за експертних консультацій Волинського Інституту Права.

Крім Нововолинська та Ківерець, подібний захід планують організувати й для активних мешканців інших громад Волині. У суботу, 27 лютого, тренінг «Взаємодія влади та громади: використання інструментів локальної демократії» відбудеться у Ковелі.

Довідково:

Тренінги відбулися в рамках проєкту «Підвищення рівня обізнаності громадян щодо інструментів локальної демократії на Волині», який реалізовує Громадська спілка «Мережа хабів громадянського суспільства України» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Контакти

  • Ірина Гайдучик - 098 120 74 55

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.