bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці»: 102 історії, що надихають
11.02.2021

Упродовж листопада та грудня 2020 року в Україні відбувалася інформаційна кампанія «Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці» ініційована Міністерством культури та інформаційної політики (МКІП) та проєктом “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України” та підтримана Секретаріатом Кабінету Міністрів України. Метою кампанії стала демонстрація успіхів великої кількості проєктів організацій громадянського суспільства (ОГС), втілених у життя разом із органами влади. У рамках кампанії відбувся Конкурс історій про кращі спільні проєкти (практики співпраці) організацій громадянського суспільства та органів виконавчої влади. У Конкурсі взяли участь представники громадянського суспільства та влади, що мають в арсеналі спільний проєкт (практику співпраці), результатом якого стали позитивні зміни в суспільстві. 

Історії про кращі спільні проєкти організацій громадянського суспільства та органів влади тепер можна знайти у Збірнику, спеціально створеному у рамках Конкурсу. Усього у ньому висвітлено 102 історії з різних куточків України. Проєкти, що представили учасники, були впроваджені у період з 2016 по 2020 рік.

Конкурс навіть перевершив наші очікування – успішних історій було дуже багато, зазначив Тарас Шевченко, Заступник Міністра культури та інформаційної політики України. – Я радий, що завдяки Конкурсу громадськість дізнається про історії успіху співпраці ОГС та органів влади, адже кожна подана історія варта бути почутою та стати для інших мотиватором до співпраці”. 

Ми ще раз пересвідчилися, наскільки багато в нашій країні небайдужих людей, як в громадському секторі, так і в органах виконавчої влади, місцевого самоврядування. Об’єднуючи зусилля, вони разом роблять набагато більший внесок у вирішення суспільно значущих проблем, ніж поодинці. Упевнений, що яскраві приклади співпраці сприятимуть побудові міжсекторальної довіри та розвитку партнерства з громадянським суспільством, що є пріоритетом для Уряду”, наголосив Олександр Ярема, Державний секретар Кабінету Міністрів України.

Громадський сектор не може й не повинний замінювати Державу. Якщо ми дбаємо про довготривалі й системні зміни у країні, то з одного боку вони можуть бути реалізовані тільки державними інститутами, а з іншого – часто тільки громадський сектор володіє необхідними спроможностями, бажанням та експертизою втілювати ці реформи. Тому підтримка партнерських проєктів, проєктів взаємодії та співпраці влади і громадянського суспільства зможе забезпечити той позитивний ефект змін і сталий розвиток країни, – прокоментував Володимир Шейгус, виконавчий директор ІСАР Єднання. 

У період Конкурсу ми з радістю спостерігали за тим, як кількість поданих історій швидко зростає, поділилася Олеся Холопік, директорка ЦЕДЕМ. – Аби набагато більше прикладів успішної співпраці “побачили світ”, ми прийняли рішення включити в збірник історій приклади співпраці як з органами виконавчої влади, так і з органами місцевого самоврядування. Додатково ми готуємо серію публікацій в соцмережах про історії успіху – маємо на меті проінформувати якомога більше людей. Збірник історій, до речі, – це не лише натхнення для роботи представникам ОГС та влади, а також чудове джерело для ЗМІ. Тут можна знайти героїв історій успіху з усієї країни!”

Як ми можемо бачити з цих яскравих прикладів – довіра та спільна відповідальність є запорукою успішних змін, – зазначила Світлана Конончук, виконавча директорка УНЦПД. – Бажаю всім, хто зацікавлений у впровадженні позитивних змін у суспільстві, надихатися та брати приклад!”

Дякуємо всім учасникам Конкурсу за внесок у реалізацію Конкурсу та ваші зусилля для впровадження позитивних змін в Україні! 

Якщо у вас виникли додаткові запитання, прохання звертатися до Валерії Дідик, менеджерки проєктів ЦЕДЕМ, [email protected].

Довідково 

Проєкт “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України” реалізується ІСАР Єднання у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ), завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку. Мета проєкту – покращити середовище діяльності громадянського суспільства та зміцнити інституційні спроможності ОГС для підвищення самозарадності громадського сектору.

 

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.