bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Матиясово обговорили виклики та рецепти Березанської ЕКО-громади.
10.02.2021

5 лютого 2021 р.. відбулась перша у серії лютневих фокус – груп за першими результатами громадської експертизи стратегічної екологічної оцінки Стратегії розвитку Березанської ОТГ на період 2020 – 2024 роки (далі СЕО).

Учасниками виїзного відкритого засідання робочої грури селищного голови стали 20 представників громадськості і місцевого самоврядування старостинсьекого округу; представники КУ РЛП «ТИЛІГУЛЬСЬКИЙ, ГО «ЕКО. Березань»  та команда експертів транскордонного проекту #THC з розвитку туризму.

Відкривачі захід, представник селищної ради Дмиро Делюк зазначив важливість почути думки  представників округу щодо  болючих екологічних проблем та пропозицій до рекомендацій СЕО. 

Експертка ФРММ та методистка коаліції #ГромадськаПрефектура Тетяна Золотухіна так презентувала  перші результати СЕО :

 «..У Стратегії ОТГ бракує завдань, заходів та проектних ідей щодо вирішення екологічних питань, що важливі для формування спроможної громади у якої комфортно та безпечно ії мешканцям та створені умови для ії сталого розвитку.

Такими питаннями є забезпечення водою потенційних інвесторів та формування системи погодження зі твердими побутовими відходами..».

Проект аналітичної записки СЕО.

Матиясівські активісти погодились з актуальністю проблем стихійних звалищ та  звернули увагу на можливість застосування лікувальних можливостей лиману для розвитку еко - туризму . 

У рекомендації СЕО запропонували внести комплекс заходів з проведення експертизи санаторно - курортного та лікувального потенціалу Березанського лиману.

Нагадуємо, що обговорення дієвих рецептів для гармонійної Березанської ЕКО- громади Ініціювала робоча група селищного голови за першими результатами громадської експертизи стратегічної екологічної оцінки Стратегії розвитку Березанської ОТГ на період 2020 – 2024 роки. Реліз засідання 21 січня 20201р на http://frgn.mk.ua/?p=12121&fbclid=IwAR3EUeEGboo9ONgfTuq3COPWwusZsL9q00yjs3kIJdXg2T0QOv_GUPQqIAk 

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Серія фокус-груп СЕО у старостинських округах Березанської громади відбувається за підтримки проекту «Дієва стратегія для гармонійної Березанської ЕКО — громади», що реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (далі ФРММ) за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

EU4USociety – спільний проєкт Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

Проект реалізується ФРММ спільно з Березанською селищною радою, ГО «ЕкоБерезань» та ВГО «Національний екологічний центр України», з КУ РЛП «ТИЛІГУЛЬСЬКИЙ» в рамках діяльності коаліції #ГромадськаПрефектура у складі Мережі ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії.

Контакти

  • 47-38-79

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.