bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фонд «Імпульс.ЮА» запустив проєкт зі створення освітнього відео для молоді!
19.01.2021

Тема, про яку ми будемо говорити – це гендерно зумовлене і домашнє насильство. Проблема ця давня, актуальна і така, що, на жаль, загострилася під час пандемії кононавірусу і запроваджених карантинних обмежень. Знаємо про це навіть по сім’ях підопічних нашого фонду.

Тому вирішили допомогти підліткам та молоді краще у розібратись проблемі гендерно зумовленого і домашнього насильства та шляхах його подолання. Для того — створити і поширити декілька хвиль інформаційних матеріалів, кожен з яких буде включати текстові і графічні матеріали, а також – спеціальне відео. Щоб ці матеріали були цікавими і доступними для підліткової і молодіжної аудиторії, вирішили залучити до їх створення самих підопічних нашого фонду, учасників та випускників наших програм. Адже талановитих та активних серед них дуже багато!

Ми вже почали вивчати непросту тему гендерно зумовленого насильства разом із чудовою тренеркою з теми гендерної рівності і прав людини Тіною Собко. Далі додаємо освоєння навичок створення інфографіки і відеомейкингу. Навіть вже маємо кілька власних тренувальних, але дуже непоганих інфографік!

Проект триватиме до кінця березня 2021 року. Втім, переконані, що здобуті знання і навички, разом із натхненням творити добрі справи, стануть стартом для подальшої активної просвіти підлітків і молоді у темі прав людини та гендерної рівності! А це, в свою чергу, допоможе багатьом дівчатам та хлопцям Запорізького регіону бути більш обізнаними про свої права і захищеними від випадків їхнього порушення!

Проєкт «Підвищення інституційної спроможності команди благодійного фонду «Імпульс.ЮА» у підготовці і проведенні інформаційних кампаній серед молоді Запоріжжя та Запорізької області, спрямованих на підвищення гендерної обізнаності, попередження та подолання гендерно-зумовленого насильства та стимулювання дівочого лідерства» здійснюється разом з ООН Жінки в Україні та в рамках Програми ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.