bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Лиманівський крок до порозуміння щодо Березанської моделі освіти
13.12.2020

Зроблено 9 грудня 2020 р. представниками громадськості освітян та органів місцевого самоврядування, що стали учасниками першої серії робочих нарад  у старостинських округах за результатами аудиту коаліції #ГромадськаПрефектура.

Відбулась відверте обговорення виявлених викликів забезпечення якісними освітніми послугами дітей оновленій селищній громади, зокрема щодо джерел ресурсів для формування сучасного рівня садочків та шкіл Лиманівського округу Березанської селищної громади Миколаївської області.

12 учасників наради рекомендували сформувати відповідну робочу групу з представників, округів і центру, що напрацюють спільні пропозиції до «Угоди про порозуміння щодо Березанської моделі освіти».

Команда коаліції презентувала учасникам експертного обговорення висновки громадського аудиту стану освіти у Березанської ОТГ та згаданих 5-ти сільрадах. Матеріали аудиту 1

Так прокоментував захід вчитель Лиманівської ЗОШ та новообраний селищний депутат Сергій Гонтаренко:

 «..Громадські аудитори презентували болючі виклики системи освіти, що мають  місто. Ми продовжимо діалогу та знайдемо дієві рецепти та потрібні ресурси, що необхідні  для якісної освіти як у селах округу так і в цілому у нашої об’єднаної селищної громади!.»

Нагадаємо, що подібні заходи вже відбулись у Краснопільської Димитріської http://frgn.mk.ua/?p=11966  і Ташинської http://frgn.mk.ua/?p=11981 сільрадах.

А старт серії нарад був дан командою партнерського проекту «Добра освіта у гармонійних громадах Березаншини» на селищному круглому столі http://frgn.mk.ua/?p=11861.

Запрошуємо до співпраці як новобраних депутатів селищної ради  так і активістів для підготовці серії обговорень проекту «Угоди по порозуміння» на робочих нарадах, що відбудуться у всіх округах. Березанської громади!

Чекаємо пропозиції  на: fondnikol@gmail.com  або (0512) 47-38-79. (Олена Вартанян).

Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Нарада є заходом проекту «Добра освіта у гармонійних громадах Березанщини», що реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за підтримки МФ «Відродження» та при партнерстві з ГО «ЕКО. Березань», виконкомами Березанської, Коблівської місцевих громад  та Миколаївським місцевим центром ПВПД в рамках діяльності Мережі із розвитку місцевої демократії та коаліції #ГромадськаПрефектура.

Метою проекту є підвищення спроможності місцевого самоврядування для створення дієвої системи з надання якісних публічних послуг у закладах дошкільної та загальної освіти на основі застосування механізмів місцевої демократії та медіації для досягнення ясності та порозуміння представників периферії та адміністративних центрів 2-х ОТГ Березанщини.

Контакти

  • 47-38-79

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.