bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Громадам Миколаївщини роз’яснили, як організувати роботу органів місцевого самоврядування
26.11.2020

 Через карантин та обмежувальні заходи, що пов’язані з поширенням коронавірусної хвороби, регіональні відділення Асоціації міст України проводять практикуми з застосування законодавства у форматі онлайн.

Так, 25 листопада у Миколаївському регіональному відділенні АМУ експерти провели практикум із застосування законодавства на тему: «Нормативно-правове регулювання створення та організації діяльності територіальної громади: організація та проведення першої сесії сільської,  селищної, міської ради». 

Захід організовано в рамках проєкту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Модератором заходу виступила консультантка Миколаївського регіонального відділення АМУ з юридичних питань Лідія Віштал. До практикуму також долучилась консультантка Миколаївського РВ АМУ з бюджетних питань Юлія Забродкіна

Серед учасників - представники органів місцевого самоврядування Миколаївщини, новообрані голови громад та депутати місцевих рад, фахівці і спеціалісти профільних структурних підрозділів. 

Відкрила онлайн-практикум виконавча директорка Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України Тетяна Яблоновська: «Днями Асоціація міст України презентувала Практичний посібник, підготовлений з метою надання допомоги громадам в організації ефективної роботи органів місцевого самоврядування у складний період переформатування після місцевих виборів. Посібник складається з п’яти модулів, і доступний він на сайті АМУ у розділі «Бібліотека», - зазначила Тетяна Яблоновська. 

На практикумі обговорювалися особливості нормативно-правової бази щодо регулювання створення та організації діяльності територіальної громади. Серед загальних питань: проведення першої сесії, формування або ж переформатування організаційної структури, кадрові питання, статуси депутатів, старост і секретарів, питання фінансування, формування бюджету на наступний рік тощо. 

Значну увагу учасники навчання приділили наступним темам: 

- першочергові кроки  територіально виборчої комісії після проведення  виборів; 

- підготовка до  першої сесії місцевої ради; 

- формування  порядку денного першого засідання ради з детальним    розглядом проектів рішень, що мають бути прийняті  першочергово на першої сесії; 

- формування організаційної структури апарату ради та ії виконавчих органів з урахування змін у законодавстві та збільшення обсягу  повноважень рад; 

- припинення повноважень на набуття повноважень посадових осіб та врегулювання кадрових питань;

- фінансові  органи  у територіальних громадах  з 1 січня 2021 року.

Під час проведення практикуму органи місцевого самоврядування Миколаївщини могли поставити як нові питання, так і отримати відповіді у прямому ефірі на завчасно поставлені питання під час попередніх телефонних консультацій з експертами Миколаївського РВ АМУ.  


_______________

Миколаївське РВ АМУ 

 

 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.