bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Слов’янську пройшов дебатний клуб «Медіація для громад: інструменти мирного спілкування»
22.10.2020

Темою Дебатного клубу стало обговорення інструментів посилення участі мешканців місцевих громад Донбасу у вирішенні місцевих проблем через діалогові практики у контексті резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” в Донецькому регіоні.

На зустріч було запрошено громадських медіаторів, які пройшли навчальний курс із базових навичок медіатора та працюють у своїх громадах в різних сферах із застосуванням медіативних практик.

Учасники дебатів розповіли, що на сьогодні у Бахмуті створено Центр підтримки діалогових практик та мережу громадських медіаторів, як інструмент пошуку порозуміння, підвищення участі громадян та вирішення конфліктів в місцевих громадах Донбасу.

Мережа громадських медіаторів об’єднує людей з п’ятнадцяти місцевих громад Луганської та Донецької областей, які впроваджують практику вирішення конфліктів через діалог та медіацію в своїх громадах”, - зазначила амбасадорка проекту Лілія Дудник, - в Центрі підтримки діалогових практик працює професійний медіатор, який проводить навчання та консультації для громадських медіаторів, здійснює виїзні прийоми в громадах, координує діяльність мережі.

Лілія також зазначила, що завдання Центру - обговорення проблем та викликів щодо соціальної єдності на основі діалогових підходів, налагодження ефективної взаємодії з представниками різних професійних та соціальних груп для подолання проявів і наслідків розділених спільнот.

Запровадження інструментів мирного спілкування та діалогових практик - є невід’ємною складовою виконання Національного плану дій з реалізації резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” в Донецькому регіоні.

Проект реалізується за підтримки Інституту міжнародних культурних зв’язків ІФА та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина».

#ГолосЖінкиМаєСилу #WomenVoicesCount #ФундаціяПравЛюдини #HumanRightsFoundation

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.