bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Волонтерство, громадська співпраця та фінансова просвіта для Луганщини
21.10.2020

Відбулось чергове засідання прихильників фінансової обізнаності для Луганщини на тему “Обмін досвідом волонтерської просвіти та впровадження фінансової грамотності в умовах Covid-19”. У вівторок, 20 жовтня, о 19.00 на комунікаційному майданчику ZOOM Захід зібрав численну аудиторію луганських волонтерів та прихильників фінансової обізнаності із використанням методики трансформаціної гри.

Мотивуючий діалогер зустрічі Оксана Тюпа (Oksana Tjupa), чартерна президентка ГО «Rotary Club Kyiv International ” (Ротарі Клуб Київ Інтернешенал) ознайомила лідерів щонайменше шести громадських організацій краю про унікальну методику залучення 354 київських волонтерів до організації фінансових мотивуючих ігор, поділилась власними напрацюваннями та баченням можливостей розвитку соціального підприємництва на теренах луганського регіону. Просування цих ідей на депресивній Луганщині, в умовах запровадження «червоного» (найжорсткішого) режиму карантину протидії Covid-19, після нещодавних масштабних пожарищ і активних військових дій, було гаряче підтримане учасниками діалогової зустрічі.

 

Координатор ГО «Обрії можливостей» Володимир Башкірцев (Владимир Башкирцев) розповів про власні дослідження актуальності розвитку фінансової грамотності в навчальних закладах: «Еще два года тому, когда мьі привезли волонтерские подарки ко Дню Святого Николая, педагогические коллективьі Лицея в Золотом, гимназий в Горском и других школ «серой» зоньі, уже тогда обратили наше внимание на необхимость использовать творческие методьі обучения как взросльіх так и особенно школьников основам финансовой грамотности. Кроме того, как работники финансового учреждения, мьі постоянно общаемся с другими общинами, и особенно «вразливими спільнотами» нашей области. Люди спрашивают, интересуются, и ждут от нас помощи в финансовой просвите. Но только теперь, благодаря ротариансокму подходу, мьі начинаем понимать как єто можно реализовать на практике».

Іншу цільову групу потенційних користувачів ігрового інструменту навчання Фінансової грамотності представляв керівник ГО «Світ життя – підтримка, турбота, захист” Олександ Жуков, який зазначив необхідність опанування як знаннями, так і методикою гри для спільноти батьків з інвалідністю, яких він представляє. Прийде час, коли наші молоді мами, опанувавши грою Фінансової грамотності, зможуть долучити до неї і своїх діток, що буде важливим для їх соціалізації та покращення компетенції працевлаштування і розвитку. Цього ж вечора, після закінчення заходу, Вайбер-спільнота Групи самодопомоги батьків з інвалідністю продовжила обговорення можливостей долучення до національного проєкту фінансової просвіти, що в умовах карантинних обмежень вимагає особливого захисту та максимального використання он-лайн дидактичних підходів.

Результатом заходу стала напрацювання громадськими активістами-волонетерами бачення та засад концепції впроваждення фінансової грамотності та основ соціального підприємництва, які спільно з клубом Ротарі починає втілювати рух громадських організацій та ініціатив «Спільно безпеці Луганщини-СбЛ». Вочевидь, що представники громадського сектору та вразливих спільнот краю з інших міст та громад Луганщини, які зацікавлені долучитись до участі у впровадженні фінансової грамотності, є бажаними партнерами та учасниками проєкту #ЗдолаємоСпільноЗавиграшки.

У зв’язку з унікальністю, матеріали засідання оприлюднені і демонструвались в режимі “прямого” ефіру: http://surl.li/gjpl

 

 

  

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.