bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У місті Волноваха розпочав діяльність Центр правової інформації
15.09.2020

В межах проєкту «Громадська ініціатива з посилення правових можливостей мешканців м. Вугледар, м. Волноваха та сільських громад Волноваського району Донецької області» розпочав діяльність Центр правової інформації у м. Волноваха, що функціонує на базіГО «Правозахисний центр «Ліга жінок виборців». 

Діяльність Центру правової інформації у м. Волноваха передбачає роботу громадської приймальні, кваліфіковані спеціалісти якої надають первинну правову допомогу, консультації і роз’яснення з правових питань, а також допомогу у складанні документів правового характеру (звернень, окремих процесуальних документів тощо). 

Окрім цього, Центр є платформою для практики та організаційного розвитку членів Мережі правових радників в громадах Волноваського району, які пройдуть конкурсний відбір та успішно завершать навчання в освітній програмі «Школа правових радників» (детальніше за посиланням). 

Завданням офісу, крім надання безоплатної первинної правової допомоги, є також консультації з розвитку громад, збір та систематизація інформації про надану безоплатну правову допомогу, застосування інноваційних технологій при наданні такої допомоги, а саме – запровадження Skype-консультацій в роботі офісу та робота телефонної «гарячої лінії». 

До послуг офісу входить:

1)      надання правової інформації;

2)      надання інформації довідкового характеру (наприклад, до яких державних органів необхідно звернутися для вирішення проблеми);

3)      консультації і роз’яснення з правових питань (права і обов’язки осіб, що звернулися до Центру);

4)      допомога в складанні заяв, запитів, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);

5)      направлення заяв, запитів, скарг у різні інстанції з метою вирішення питання осіб, що звернулися по допомогу;

6)      представництво інтересів осіб, які звернулася до Центру, в різних інстанціях (крім судових);

7)      надання зразків процесуальних документів і консультацій щодо їх заповнення;

8)      надання нормативних документів, методичних матеріалів;

9)      проведення медіації з метою вирішення проблем осіб, які звернулися до Центру;

10)  надання інформації про порядок отримання вторинної правової допомоги;

 

11)  складання процесуальних документів, у тому числі заяв в Європейський суд з прав людини;

12)  представлення інтересів клієнтів Центру в судах різних інстанцій. 

Адреса центру – м. Волноваха, вул. Центральна, 45/1. 

Режим роботи центру правової інформації: понеділок, середа, п’ятниця з 10.00 до 16.00.

«Мета проєкту та результат, якого ми плануємо досягнути, – підвищення спроможності мешканців м. Вугледар та населених пунктів Волноваського району у захисті власних прав через низку правопросвітницьких заходів та надання первинної правової допомоги вразливим категоріям населення», – повідомляє голова ГО «Правозахисний центр «Ліга жінок виборців» Дар’я Левчук. 

Діяльність Центру правової інформації у м. Волноваха громадської організації «Правозахисний центр «Ліга жінок виборців» здійснюється в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції. 

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). 

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.