bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Добрий початок для партнерства у Лисичанську
15.09.2020

В рамках реалізації проєкту «Robota для громади! Покращення конкурентоздатності випускників ДПТНЗ «Привільський професійний ліцей» шляхом створення інноваційних майданчиків підготовки кваліфікованих робітників та розвитку міжрегіонального публічно-приватного партнерства у м. Лисичанську» 14 вересня 2020 р (понеділок) відбувся он-лайн «круглий» стіл-діалог «Мета та перспективи утвердження соціальних форм публічно-приватного партнерства в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Луганщини» та презентація проєкту для працедавців Східного Донбасу.

Проєкт реалізується РГО «Кремінська бізнес-асоціація» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру, за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Представників бізнесу, громадського сектору та закладів професійної (професійно-технічної) освіти Луганщини було ознайомлено з основними положеннями Меморандуму про заснування регіонального партнерства співпраці «Robota для громади!» (текст додається), як першого кроку співучасті публічно-приватного партнерства в Лисичанську.

Час та необхідність розвитку Донбасу вимагає від закладів освіти, служб зайнятості та влади швидкої переорієнтації підготовки й перепідготовки робітничих кадрів відповідно до вимог, що динамічно змінюються локальному на ринку праці. Тому, як зазначила методистка ДПТНЗ “Привільський професійний ліцей” Олена Керносенко: «колектив училища з надією сприймає можливості надані проектом ПР ООН і вже розпочав роботу з підготовки інноваційного майданчика підготовки кваліфікованих робітників в Центрі «Електрогазозварник». Старший майстер ЗП(ПТ)О «Золотівський професійний ліцей» підтримав ідею публічно-приватного партнерства, яка сприятиме оволодінню технологією аргоново-дугового зварювання здобувачами освіти в сфері гірничої справи і запевнив готовність закладу підтримати проєкт #РоботаДляГромади.

Президентка Rotary Club Kyiv International Оксана Тюпа відмічаючи необхідність забезпечення доступу до освіти тим верствам населення, які за своїм соціальним статусом, географічним положенням або економічним становищем не в змозі її отримати, як практичної засади та умови публічно-приватного партнерства, наголосила на необхідності просвіти в сфері фінансової грамотності.

Плідна співпраця громад, освітніх установ та бізнесу передбачає інфраструктурну підтримку від комунальних установ, готовності надати майданчики для спілкування та освіти, які вже створені в Лисичанську – переконала керівниця Лисичанського ЦНАП Олена Литвинюк: тренінговий простір для навчання персоналу ЦНАП і громадян та бек-офіс ЦНАПу із технологією комплексу CamTouch, майданчик «HabFox» Центральної бібліотеки Лисичанська та навчальний простір «СтудіїБізне$тарт» Лисичанського міського центру зайнятості.

Представники бізнесу Лисичанська та Луганщини теж висловили згоду щодо необхідності координації зусиль громадського сектору, освіти, бізнесу та влади задля позитивних змін розвитку краю.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.