bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь Нижньодуванської громади долучається до Майстерні представництва та комунікації з владою
09.09.2020

Як ефективно піклуватися про майбутній розвиток своєї громади?  В Нижньодуванської ОТГ  розробляли свій успішний шлях – залучати активну молодь до вирішення місцевих справ та навчати відбудовувати комунікацію з владою. Вже п’ятого вересня всі бажаючі взяли участь в наступному заході в рамках Майстерні представництва та комунікації з владою в ОТГ.

       Експертка ГО «Громадська ініціатива Луганщини» Катерина Калинина розповіла про види консультативно-дорадчих органів, зокрема особливості створення молодіжної ради. Чи може такий орган впливати на прийняття рішень в громаді, про взаємодію з владою. Під час заходу обговорювали також пасивність молоді у житті громади, дискутували на тему форм участі молоді у житті громади. Окреслили права молоді, інструменти, які допоможуть молоді бути почутим у своїй громаді, контролювати роботу місцевої влади.

         Голова молодіжної ради Чмирівської ОТГ Валерія Ткаченко розповіла про, про історію створення, про пророблену роботу, про діалог з владою та успішні кейси спільної співпраці. Вона зазначила, що до складу молодіжної ради необхідно залучати молодь, яка прагнула змінити своє середовище та надати імпульс розвитку своєї громади. Також акцентувала важливість залучати у молодіжну раду працівників відділу освіти, молоді, культи з числа молоді. Саме ці представники зможуть налагодити комунікацію між владою та консультативно-дорадчим органом.        

        На заході були окреслені деякі конфліктні ситуації, які можуть викликати    непорозуміння та кризу у розвитку молодіжного руху в громаді. Серед таких були названі конфлікти між молоддю центру та периферії, між головою та молодіжною радою тощо. Подискутували про шляхи вирішення цих конфліктів та їх попередження. Молодь громади та представники селищної ради вирішили, що в їх громаді такий консультативно-дорадчий орган дуже потрібний та вже почали обговорення щодо його створення.

     Захід проводиться ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Міцна комунікація в об’єднаних громадах Луганщини як основа ефективного впровадження реформ» за підтримки  МФ «Відродження» (Програма «Демократична практика»). 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.