bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Експерти Асоціації міст продовжують консультувати громади щодо змін у місцевих виборах
20.08.2020

Експерти Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України провели виїзну консультацію з питань змін до виборчого законодавства у Єланецькій селищній раді. 

У заході, організованому в рамках проекту “Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні” (ПУЛЬС), що впроваджується за підтримки USAID, взяли участь селищний та сільські голови Єланеччини. 

У липні  було внесено значні зміни до виборчого законодавства. Тому Асоціація міст України активно долучилася до просвітницької діяльності щодо підготовки та проведення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року з врахуванням змін до виборчого законодавства - проводимо відповідні вебінари, онлайн-практикуми, консультації”, - коментують у Миколаївському відділенні АМУ. 

Консультанти Асоціації міст Лідія Віштал, Юлія Забродкіна та Анастасія Ткач розповіли учасникам зустрічі про оновлені принципи організації виборчого процесу, особливості висування кандидатів на посади сільського, селищного голови та в депутати місцевих рад. 

Презентація - “Що треба знати про місцеві вибори -2020” (завантажити).

Крім того, упродовж консультації учасники отримали відповіді на питання щодо новел цьогорічних виборів - зміни статусу старост, імперативного мандату, процедури відкликання голів, правил висування кандидатів, а також принципів формування та подальшої роботи територіальних виборчих комісій і проблем, з якими можуть зіткнутися громади впродовж виборчого процесу. 

Окремим питанням стала подальша робота Єланецької селищної ради - вже після виборів. Адже за Перспективним планом формування територій Миколаївської області передбачено об’єднання за принципом 1 район - 1 громада. Значну увагу варто приділяти формуванню бюджету, визначенню стратегічних напрямків розвитку, врахуванню змін у правилах утримання закладів соціально-культурної сфери”, - резюмують консультанти Миколаївського відділення Асоціації міс_____________ 

Миколаївське РВ АМУ

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.