bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Нижньодуванської ОТГ освоювали інтерактивні антикорупційні інструменти
03.08.2020

В липні 2020 року в Нижньодуванської об’єднаної громаді освоювали інтерактивні антикорупційні інструменти в рамках проекту «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні».Зчервня в громаді запрацювали Антикорупційної програми на 2020 – 2023 роки та Порядку запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у Ніжньодуванської селищній раді та її виконавчих органах. Але це не означає, що їх виконання достатньо для створення  сприятливого антикорупційного еко середовища в громадї. До цього необхідно нарощування потенціалу колективної антикорупційної обізнаності мешканців ОТГ.

      Як швидко проконтролювати використання бюджетних грошей ОТГ? Як контролювати будь-які процеси життєдіяльності в громаді? Як отримати інформацію, якщо ти мешкаєш в периферійному населеному пункті? Все геніальне просто! Достатньо мати комп’ютер, інтернет та необхідні навички використання інтерактивних антикорупційних інструментів. Робота з відкритими джерелами інформації та реєстрами (Prozorro / Dozorro, YouControl, E-data), запити на інформацію – все це зараз доступно для кожного.

     Піл час тренінгу учасники працювали з різноманітними реєстрами та сайтами, отримували необхідні знання, оволоділи методами та інструментами з метою застосування їх для запобігання та протидії корупції.

  Після завершення заходу учасники визначили подальші кроки співпраці та виконання прийнятих документів та зазначили необхідність проведення інформаційних зустрічей з мешканцями ОТГ.

     Нагадуємо, щоНіжньодуванська ОТГ стала одним із партнерів громад-учасниць проекту «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», який виконує коаліція громадських організацій - Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії у 8 областях України. 10 червня 2020 року в Нижньодуванської громаді депутати під час сесії селищної ради підтримали розроблені проекти Антикорупційної програми на 2020 – 2023 роки та Порядку запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у Ніжньодуванської селищній раді та її виконавчих органах.

Діяльність проходить в рамках проекту Центру Доброчин «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерланди та у партнерстві з Мережею* Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії.

*Волинський Інститут Права (Волинська область), Центр Громадської Адвокатури (Львівська область), Асоціація сприяння самоорганізації населення (Одеська область), Фонд Розвитку міста Миколаєва (Миколаївська область), Причорноморський Центр Політичних і Соціальних досліджень (Херсонська область), Громадська Ініціатива Луганщини (Луганська область), Центр «Доброчин» (Чернігівська область), Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики (Дніпропетровська область).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.