bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як запобігати конфліктам в ОТГ, що виникають в процесі проведення реформ
03.08.2020

22 липня 2020 р. в Луганської обласної адміністрації відбувся круглий стіл «Забезпечення ефективної комунікації в об’єднаних громадах Луганщини як основа їх сталого розвитку».

Учасники обсудили такі питання по напрямкам:

-       чому важливо запобігання конфліктів на рівні громад, які виникають при реалізації реформи місцевого самоврядування, медичної реформи та реформи освіти;

-         які є успішні практики сприяння вирішенню конфліктів в регіоні та в Україні;

-         чи сприяють інструменти місцевої демократії медіації та вирішення конфліктів;

-       аналіз конфліктів та висновки за підсумками роботи в об’єднаних територіальних громадах Луганщини;

-         шлях до спроможності в ОТГ: як оцінювати прогрес громад, які інструменти успішного управління в громадах.   

Керівник ГО «Громадська ініціатива Луганщини» розповіла про співпрацю під час проекту з двома громадами Луганщини: Шульгинська та Підгорівська сільські об’єднані територіальні громади. Вона зауважила, що окрім виявлення можливих конфліктних ситуацій в громадах, пошуку шляхів їх вирішення та медіації, потрібно активно залучати всіх до співпраці в процесі налагодження стратегічного планування розвитку громади та запровадження різноманітних регламентованих форм демократії участі. 

За результатами спільної співпраці:

- Шульгинська ОТГ та Підгорівська ОТГ отримали статути своїх територіальних громад (документи затверджено рішенням сільських рад).

- в Шульгиснької ОТГ прийнято Положення про молодіжну раду;

Учасники обговорили типи основних конфліктів в ОТГ, які було систематизовано під час круглого столу. Згідно з аналізом щодо існуючих конфліктів у громадах в Луганській області проблемних питань, які би дійшли до судового вирішення, не виникало.     

 Захід проведено ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Забезпечення ефективної комунікації в об’єднаних громадах Луганщини як основа їх сталого розвитку» за фінансової підтримки МФ «Відродження» (програмна ініціатива «Демократична практика»). 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.