bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нижньодуванська ОТГ приєдналася до Майстерні представництва та комунікації влади та громади
16.07.2020

Сьомого липня у Ніжньодуванській ОТГ відбувся перший захід в рамках програми «Foresight-майстерня змін визначення проблем, аналізу виникнення та розробки сценарію виходу із конфліктних ситуацій». Це наступна ОТГ Луганської області, яка приймає участь в навчанні щодо чіткого визначення проблем, аналізу їх можливого виникнення та їх картагруфання.

         Протягом заходу учасники обговорювали, записували та малювали карту своєї об’єднаної територіальної громади. Виявляли канали формування бюджету, організації роботи усіх старостинських округів та перспективи додавання до існуючої ОТГ нових рад після дооб’єднання. Склали невеличкий банк проблем, серед яких нагальною виявилось розташування на території громади телевізійної вишки та сміттєзвалища. Для сценарію були вбрані три актуальні теми: активність депутатів, сплата за вивіз сміття та склад селітри у центрі села. Таким чином, було розроблено декілька сценаріїв вирішення можливих проблем в ОТГ.

         Важливим моментом було створення комунікаційної карти груп населення між собою, методи комунікації із органами місцевого самоуправління через різні канали. Розібрали деякі форми та способи прояву комунікативної активності територіальної громади в процесі здійснення місцевого самоврядування. Таким чином, доволі легко учасники сформували майбутню карту потенційних конфліктів, описували зв’язки між зацікавленими особами, наголошували на існуючих проблемах та непорозуміннях. Завдяки плідній праці були сформовані основні напрямки конфліктних ситуацій, наприклад, направлений на розподіл інфраструктурних об’єктів та майна (освіта). Всі учасники погодились, що основа конфлікту виникає у стосунках, тому спробували окреслити ситуації, які б могли мати місце для форум театру.

     Заход проводиться ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Міцна комунікація в об’єднаних громадах Луганщини як основа ефективного впровадження реформ» за підтримки  МФ «Відродження» (Програма «Демократична практика»). 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.