bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19
28.06.2020

Потребуючі Житомирської області отримали продуктові набори від Карітасу

Карітас Житомир провів масштабну акцію з метою допомоги особливо вразливим до COVID-19 верствам населення з причини посилення карантину в області.

В часі акції 120 родин, що мають у своєму складі осіб похилого віку, та людей з інвалідністю, малозабезпечені та багатодітні родини, отримали продуктові набори.

Акція відбулася у Житомирі, Бердичеві, Коростишеві, Чуднові, Черняхові, Ружині та охопила потребуючих мешканців цих міст та однойменних районів області.

До проведення акції активно долучилися парафії УГКЦ, що діють на Житомирщині, бо саме вони володіють достовірною інформацією про потребуючих у місцевостях, де ведуть свою діяльність.
Дана допомога була надана зі збірки «Андріїв гріш», що діє під патронатом Блаженнішого Святослава та за підтримки Благодійного Фонду «Карітас-Київ».

Житомирська обласна організація УТОС отримала допомогу від Карітасу

Допомога потребуючим продуктами харчування в рамках акції «Нагодуй голодного», що реалізовується Благодійний фонд “Карітас-Житомир” за підтримки St. John Ukrainian Catholic Church Newark NJ та Ksenia Hapij.

Ця акція набирає ще більшої актуальності, бо саме люди, що перебувають у скруті є зазвичай вразливими до COVID-19. Команда карітасу Житомир завітала до Житомирської обласної організації УТОС, щоби допомогти особливо потребуючим. Під час проведеної акції допомогу отримали двадцять одиноких людей з інвалідністю по зору.

Маємо надію, що отримані продуктові набори трохи полегшать життя цих людей

Карітас Одеса продовжує опікуватись самотніми стареньким людьми

В Україні продовжуються обмежувальні карантинні заходи через пандемію, викликану COVID-19. Через це безліч людей продовжують лишатися без роботи, без можливості утримувати себе та свої родини.

«Ми щиро вдячні Карітасу України та Карітасу Відня за можливість придбати 200 продуктових наборів для бенефіціарів проєкту Домашня опіка: одиноких та хворих стареньких людей, а також родин, що опинилися зараз у скруті», - зазначають в Карітасі Одеса.

 

260 родин, що постраждали відCOVID-19, протягом трьох місяців отримуватимуть допомогу від Карітасу

22 червня 2020 року, в Карітасі України стартував новий проект, що спрямований на підтримку родин, в яких погіршилась життєва ситуація у зв’язку із пандемією COVID–19.

Ціль проекту – підтримати найуразливіші родини під час пандемії COVID–19 та надати людям натуральну допомогу.

Протягом 3-х місяців 13 центрів Карітасу у різних містах України, таких як: Тернопіль, Хмельницький, Одеса, Коломия, Івано–Франківськ, Борислав, Броди, Дрогобич, Нововолинськ, Львів, Дніпро, Кам’янське та Полтава будуть надавати потребуючим родинам негайну, необхідну для життя гуманітарну допомогу.

260 найпотребуючихсімей за час реалізації проекту будуть забезпечені допомогою у вигляді продуктів харчування та гігієнічних засобів, а також отримають професійні консультації психологів, соціальних працівників та соціальних педагогів щодо їхніх потреб та ситуації.

 

Дрогобицький Карітас розвіз благодійну допомогу

Минулого тижня Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії доставив засоби особистої гігієни до бенефіціарів у Реабілітаційний центр “Назарет”ГО “Спільнота взаємодопомоги “Наша хата” та до Карітасу Борислав.

Гуманітарна допомога надана завдяки співпраці P&G та Caritas Ukraine.

 

Лікар Карітасу Донецьк відвідав модульне містечко для переселенців

Ситуація з COVID-19 в Україні й досі залишається напруженою. Щоденні звіти поки не додають оптимізму, тому необхідність у постійних профілактичних лекціях доволі актуальна.

Лікар Карітасe Донецьк Олександр Дорошенко відвідав модульне містечко для переселенців, де провів робочу зустріч. Саме в цій секції модуля живуть найстарші мешканці, імунітет яких знаходиться у зоні ризику. Лікар ще раз наголосив на дотриманні правил гігієни, дистанції, масочному режимі.

Продемонстрував дихальні вправи для тренування легень та приділив увагу загальній фізіології дихання. Також провів сатурацію (перевірка рівню кисню у крові), і як показав аналіз, у всіх все добре.

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.