bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Підгорівська ОТГ VS Старобільськ
12.06.2020

Експерти ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» провели 4 червня семінар щодо можливих конфліктів та шляхів їх вирішення за участю мешканців міста Старобільськ та Підгорівської ОТГ.

        На заході були окреслені майбутні конфліктні ситуації, які можуть викликати    непорозуміння та кризу у розвитку ОТГ. Подискутували про шляхи вирішення цих конфліктів та їх попередження. Після зустрічі учасники домовлялися про подальший план дій. Що трапилось?

         З початку 2020 р. градус дискусій та виникнення конфліктних ситуацій в процесі впровадження реформ в Луганської області значно збільшився. Як відомо, 20.12.2019 р. набув чинності ЗУ «Про внесення змін до ЗУ «Про добровільне об’єднання територіальних громад» №2189 від 30.09.2019. Закон передбачає зокрема, що об’єднання громад надалі відбуватиметься виключно за перспективним планом (ПП). В результаті реформа, яка мала б залишити у виграші всіх, стає невигідною сільським ОТГ.

          Наша організація протягом січня – лютого 2020 р. намагалася зберегти і навіть підсилити усі ОТГ Луганської області, якім ми допомагали з 2015 р. та які свого часу мали бажання змінюватися, проявили ініціативу та скористалися можливостям після об’єднання. Але зараз, коли деякі спроможні сільські ОТГ виключені з нового ПП формування територій громад  Луганської області, затвердженого Розпорядженням КМУ від 29.04.2020 р. До міст намагаються доєднати спроможні сільські ОТГ, в тому числі Підгорівську ОТГ, що прогнозує конфлікти.

      Захід проведено ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» в рамках проекту «Забезпечення ефективної комунікації в об’єднаних громадах Луганщини як основа їх сталого розвитку»за фінансової підтримки МФ «Відродження».

 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.