bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Зелена кімната для дітей
25.05.2020

В Дружківському відділенні поліції відкрилася «зелена кімната» для роботи із дітьми та підлітками. Зелена кімната – це система заходів для забезпечення прав і свобод дитини в ході слідчих та процесуальних дій через створення сучасних умов та впровадження європейських стандартів у спілкуванні офіцерів поліції з дитиною, що стала свідком або постраждала від злочину, або знаходиться у конфлікті із законом.  Такий підхід використовується у багатьох країнах світу, зокрема у Німеччині, Польщі, Естонії, Грузії тощо.

«Незважаючи на карантинні обмеження ми продовжували працювати, адже окрім проведення ремонтних робіт, треба було обладнати зелену кімнату згідно зі стандартів. Ми закупили техніку і меблі, створили затишну атмосферу. Ще до початку карантину провели 6 освітніх сесій. Навчили співробітників ювенальної превенції та дільничних інспекторів поліції психологічним аспектам опитування дітей, що постраждали від насильства, практичним навичкам для встановлення контакту з дитиною з сім’ї, яка перебуває в складних життєвих обставинах. В межах цього проєкту така ж «зелена кімната» відкрилась у Слов’янську», – зазначив Сергій Пронкін, керівник громадської організації «Нова Дружківка», яка реалізує проєкт.

Проєкт зі створення зелених кімнат «Правосуддя, дружнє до дітей» реалізується громадською організацією «Нова Дружківка» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Для довідки:

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Для запитів ЗМІ

Сергій Пронкін, голова ГО «Нова Дружківка», +380 66 190 9503, [email protected]

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.