bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Фахівців місцевих рад Миколаївщини навчали працювати за оновленим законом про публічні закупівлі
13.03.2020

У Миколаївському регіональному відділенні Асоціації міст України відбувся практикум щодо роботи у системі ProZorro. Тема навчання стосувалась здійснення публічних закупівель в органах місцевого самоврядування, а також оренди комунального майна.

Захід проводиться в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС), який реалізує Асоціація міст України за підтримки USAID.

Серед учасників - фахівці профільних прозділів органів місцевого самоврядування області, зокрема міст та об’єднаних територіальних громад - членів АМУ.

Як пояснила модератор заходу Наталя Дроздова, окрім загальної дискусії та визначення питань специфіки роботи у ProZorro, у програмі практикуму буде декілька обов’язкових акцентів, над якими працюватимуть учасники:

- нововведення закону про публічні закупівлі та професіоналізація у сфері державних закупівель;

- нові інструменти, технічні, структурні та інформаційні механізми проведення державних закупівель, зокрема комунального майна;

- проведення закупівель відповідно до нової редакції закону. 

Важливий інструмент закупівель, який ми пропрацювали, це електронні каталоги “ProZorro Market”. Органи місцевого самоврядування можуть здійснювати запупівлі товарів і послуг меншої вартості (ніж вартість, що встановлена у частині 1 ст 2 ЗУ Про публічні закупівлі, - ред) через е-каталог, що зручніше та ефективніше. Ми дали повний комплект документів, показали переваги такого методу - впевнена, що у громадах це засвоять та використовуватимуть”, - розповідає модератор практикуму для спеціалістів місцевих рад.  

Крім цього, на початку навчального практикуму консультанти Миколаївського РВ АМУ розповіли представникам громад про процес формування та затвердження оновленого Перспективного плану області, а також про перебіг обговорень змін до Конституції України в частині децентралізації.  

______

Миколаївське регіональне відділення Асоціації міст України

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.