bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Координаційний офіс безпеки в м. Татарбунари навчає молодь правилам безпеки
26.02.2020

В лютому 2019 року Координаційний офіс безпеки в м. Татарбунари навчав молодь базовим правилам особистої та громадської безпеки, а також протидії домашньому насильству. Такі активності проводились в рамках програми з самооборони для жінок та дівчат «Татарбунарські амазонки», заняттях зі студентами навчальних закладів, вуличних інформаційних акціях.

За словами координаторки програми «Татарбунарські амазонки» Єфросинії Мукієнко, наразі татарбунарські студентки та школярки під наставництвом тренера спортивного клубу «Skif», керівника філії Макотокай карате (WKMO) у Татарбунарському районі, інструктора з рукопашного бою та самооборони Вадима Короленко займаються першим етапом програми – базовою фізичною підготовкою та основами самозахисту. Тренер неодноразово акцентує увагу дівчат на вразливих зонах для відсічі можливому нападнику - гомілка, пах, шия, очі та стопа. Дівчата, які відвідують курси з початку програми в грудні 2019 року, вже можуть вивільняти руки, відволікати супротивника та знешкоджувати його стандартними прийомами. Також Вадим Короленко акцентує, що потрібно завжди тримати себе в руках, не панікувати та не показувати страх. В критичних ситуаціях необхідно діяти неочікувано для нападника чи нападників, адже вони здебільшого не чекають супротиву.

Курс самооборони має на меті згуртувати жінок та дівчат, щоб навчити їх протидіяти фізичному та психологічному насильству, долали свої страхи та невпевненість, навчитись відстоювати свої права. Заняття проводяться двічі на тиждень - щосереди та щоп’ятниці о 19:00. Загалом вся програма триватиме 6 місяців та включає заняття з фізичної підготовки та самозахисту, основ поводження з індивідуальними засобами захисту, основ цивільного захисту, надання першої домедичної допомоги, правовим аспектам самозахисту, протидії домашньому насильству. Надалі з дівчатами, окрім тренерів з єдиноборств, працюватимуть психологи, медики та правники. Окрім дитячо-юнацької спортивної школи, заняття будуть проводитись також в приміщенні Координаційного офісу безпеки та медіа-центрі Татарбунарської районної бібліотеки. Для того, щоб залучати нових учасниць групи самооборони, Координаційний офіс безпеки постійно проводить інформаційні зустрічі в навчальних закладах. Так, 12 лютого 2019 року координаторка програми «Татарбунарські амазонки» Єфросинія Мукієнко говорила про безпекову ініціативу з самооборони та протидію домашньому насильству з ученицями школи імені В. З. Тура.

Не оминули увагою в питаннях підвищення особистої та громадської безпеки і хлопців.  Під час майстер-класу, який відбувся 12 лютого за сприяння Координаційного офісу безпеки у дитячо-юнацькій спортивній школі, татарбунарські студенти навчались захищати себе та своїх близьких. Керівник філії Макотокай карате (WKMO) у Татарбунарському районі Вадим Короленко розпочав майстер-клас з того, що молодість – це найкраща пора для того, щоб зміцнити своє тіло, навчитися постояти за себе, свою дівчину, своїх близьких. Студенти відпрацювали найпростіші прийоми самооборони, які можна застосовувати в разі нападу незалежно від фізичної сили й навичок. На завершення заходу, тренер жартома порадив молодим хлопцям вчитися двом речам - боксу та бігу, адже в цьому криється шлях до порятунку в разі небезпечної ситуації. За словами викладачки студентів Нелі Кічук, для хлопців це важлива зустріч, оскільки додає впевненості та мотивації, одночасно пропагуючи толерантність та відповідальність. Також з нагоди свята всіх закоханих 14 лютого, представники Координаційного офісу безпеки Леонід Семененко та Єфросинія Мукієнко спільно з представницею бюро правової допомоги Інгою Дмитрієвою провели вуличне інформування з протидії домашньому насильству.

Діяльність Координаційного офісу безпеки в м. Татарбунари впроваджується Одеською обласною організацією ВГО «Комітет виборців України», за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», а також Європейського Союзу через International Alert у партнерстві з Thomson Media.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.