bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Співпраця військових та громади – необхідна вимога часу
15.02.2020

Навчальний захід проходив на базі Чугуївського об’єднаного районного військового комісаріату за участі військовослужбовців, депутатів, журналістів та громадських активістів Чугуївщини.

В якості тренера виступив голова Центру правових та політичних досліджень «ДУМА», експерт з питань комунікації Юрій Чумак. 

У ході заходу були розглянуті наступні питання:

- Співпраця військових та громади. Навіщо вона потрібна?

- Засади взаємодії військових з цивільним населенням.

- Форми залучення населення до співпраці зі Збройними Силами України.

Тренер наголосив, що жодна армія не в змозі самотужки ефективно забезпечувати охорону держави від зовнішніх загроз – без забезпечення надійного тилу, активної допомоги з боку місцевих влад та громадян.

Ця взаємодія має бути систематичною та планомірною. З залученням органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, державної мережі безоплатної правової допомоги та центрів зайнятості, ветеранських об’єднань та неурядових громадських організацій, засобів масової інформації та блогерів, волонтерів та активних громадян – з метою формування позитивної громадської думки і забезпечення сприятливих умов для виконання Збройними Силами України покладених на них завдань.

Наприкінці Ю. Чумак вручив працівникам Чугуївського об’єднаного районного військового комісаріату правові плакати та пам’ятки.

Зауважимо, що захід проводився Чугуївською правозахисною групою за фінансової підтримки Європейського Союзу через International Alert у партнерстві з Thomson Media.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.