bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Внутрішній аудит виконання обласних бюджетних програм
06.02.2020

Провела робоча група Голови Миколаївської ОДА за методичним супроводом експерта ГО  Фонд розвитку м. Миколаєва – методиста коаліції #ГромадськоїПрефектура.

Ії результати підбили підсумки на нараді з головним розпорядниками бюджетних коштів, що відбулась в ОДА  4 лютого 2020р, у малому залі Миколаїв

Внутрішній аудит ефективності виконання бюджетних програм обласного бюджету Миколаївської області за 2018 рік проводився за ініціативою голови облдержадміністрації Олександра Стадніка з метою усунення недоліків у виконанні бюджетних програм обласного бюджету та підвищення ефективності використання бюджетних ресурсів.

«За дорученням голови Миколаївської ОДА Олександра Стадніка у всіх структурних підрозділах облдержадміністрації – головних розпорядників бюджетних коштів було проведено аудит щодо ефективності реалізації бюджетних програм, які ними виконуються. 

До проведення аудиту ми залучили не тільки спеціалістів сектору внутрішнього контролю облдержадміністрації, а й незалежних експертів громадської організації «Фонд розвитку м.Миколаєва».

 Це дозволило неупереджено та детально проаналізувати всі недоліки в роботі структурних підрозділів та визначити першочергові заходи щодо їх усунення», - коментує заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Тетяна Стахевич.

Результатами аудиту визначено, що головні розпорядники коштів не в повній мірі забезпечують якісне, ефективне та продуктивне виконання бюджетних програм обласного бюджету. 

Головними причинами цього експерти називають низький рівень планування та допущення недоліків під час розробки бюджетних програм.

«..Аналіз виявив низку проблем, які наявні майже у всіх структурних підрозділах облдержадміністрації. Найближчим часом буде проведено комплексну роботу щодо усунення таких недоліків. 

Працювати в такий спосіб, як це робилось протягом багатьох років більше ніхто не буде – це принципова позиція керівництва держави в особі Президента України Володимира Зеленського та Уряду. Керівництво Миколаївської облдержадміністрації також дотримується таких принципів…»,

- наголошує Тетяна Стахевич.

Член робочої групи  голови Миколаївської ОДА , експертка ГО «Фонд розвитку м.Миколаєва», методист коаліції  #ГромадськоїПрефектура Тетяна Золотухіна презентувала висновки внутрішнього аудиту та зазначила:

«Сам  факт проведення такого внутрішнього аудиту  в середині обласної адміністрації є свідченням того  що нова влада реалізує намір наведення порядку в публічному управлінні на місцях, зокрема і в  фінансовому секторі».

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Експертний супровід внутрішнього аудиту проведено в рамках проекту «Внутрішній контроль та аудит – як основа підвищення ефективності місцевих бюджетів у 4-х регіонів України», якій реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Уряду Великої Британії та в рамках діяльності «Мережі ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії».

Партнери проекту: ГО «Центр Доброчин» (м. Чернігів); ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» (м. Сєверодонецьк Луганська область); ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики».

ській облдержадміністрації. 

 

Контакти

  • 47-38-79

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.