bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Проєкт Стратегії розвитку Миколаївської області направлять на подальший розгляд та затвердження
03.02.2020

Робоча група з розроблення проєкту Стратегії розвитку Миколаївської області на 2021-2027 роки та Плану заходів з її реалізації у 2021- 2023 роках більшістю голосів прийняла рішення про направлення проєкту Стратегії на схвалення керівним комітетом з подальшим внесенням цього документу на затвердження сесії обласної ради.

Наразі в проєкті Стратегії розвитку Миколаївської області на період з 2021 по 2027 роки визначено 4 основні стратегічні цілі:
- Стійке економічне зростання багатогалузевої економіки;
- Висока якість життя людини;
- Збереження та розвиток територій;
- Конкурентоспроможна економіка на основі інноваційного та високотехнологічного розвитку.

Також до складу стратегічних цілей входять 14 операційних цілей, які містять 27 завдань та мають 99 потенційно можливих сфер реалізації проєктів Стратегії.

У Миколаївській облдержадміністрації зазначають, завданням стратегії, сформованої за принципами СМАРТ-спеціалізації, бачать досягнення довгострокових цілей розвитку регіону та підвищення його конкурентоспроможності. Протягом останніх двох місяців тривала робота над проєктом Стратегії - робоча група та фокус-групи, до роботи активно залучалося експертне середовище.

Так, до напрацювань стратегії розвитку Миколаївщини 2021-2027 рр долучились науковці, представники бізнесу та неурядового сектору. До напрацювань напрямку та цілей стратегії долучились й експерти Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України

Інструмент смарт-спеціалізації, безумовно, допоможе області правильно визначити ціль новосформованої стратегії. Задача - визначити основні переваги регіону - саме тих напрямків економіки, які можна розвивати використовуючи наявний науково-освітній потенціал. Чудово, що учасники робочої групи, опираючись на сильні і конкурентоспроможні сторони економіки Миколаївської області, визначили концепцію - певний стратегічний пріоритет. Неурядовому сектору, як і громадам, важливо, аби проекти стратегії органічно реалізовувались у прилеглій інфраструктурі регіону, могли охопити багатьох суб’єктів, а також були максимально ефективними і корисними”, - підкреслюють експерти Миколаївського регіонального відділення Асоціації міст України - виконавчий директор Тетяна Яблоновська та консультант з бюджетних питань Юлія Забродкіна. 

_________ 

Миколаївське регіональне відділення Асоціації міст України

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.