bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Антикорупційне ЕКО - середовище в селищних ОТГ Миколаївщини
31.01.2020

 Протягом 2019-20 20 р громадські префекти ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та ГО «ЕКО.Березань» спільно з виконкомами Березанської та Воскресенської селищних рад Миколаївської області  працюватимуть над створенням антикорупційної екосистеми у об’єднананих територіальних громадах.

 Які активності заплановані експертами?

  • розроблення та прийняття радою ОТГ антикорупційного пакету: антикорупційної програми,  нормативно-правового акту щодо запобігання виникненню конфлікту інтересів та інш.;
  • створення сприятливого середовища для вироблення та реалізації превентивної антикорупційної політики в громаді;
  • створення сприятливих умов для забезпечення відкритості та прозорості місцевих органів влади;
  • проведення інформаційних та просвітницьких заходів задля підвищення рівня обізнаності громадян та формування антикорупційної свідомості;
  • роз’яснення діючого антикорупційного законодавства;
  • проведення інтерактивних семінарів в ОТГ задля надання громадянському суспільству ефективних публічних інструментів нагляду.

Особлива увага буде приділятись антикорупційній комунікації в громадах. Експерти будуть працювати над подоланням стереотипних думок про антикорупційну бездіяльність місцевих органів влади, висвітленням реальних успіхів та досягнень антикорупційної реформи.

На чернігівської робочої зустрічи Мережі ресурсних цетрів із розвитку місцевої демократії напрацьовали та узгодили методологію антикорупційної ініціативи  http://dobrochyn.org.ua/news/startuvav-proekt-iz-pidtrymky-antykoruptsijnoyi-reformy-na-mistsevomu-rivni-u-8-oblastyah-ukrayiny/?fbclid=IwAR3ZUVKEUy2QuieAgz2r7fIW3tnPyY4Kjp60VzbOfYYiuDefyvqfffKI4eE.

Методологія формування антикорупційного еко-середовища будуть запроваджуватись Мережею у 8-ми ОТГ 8-ми областях України.  А саме у Волинської, Дніпропетровської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Херсонської та Чернігівської областях .

Нагадуємо, що методологія успішно застосуються у Березанській Селищній ОТГ . Так  у грудні 2020 р.  команда селищного голови Валерія Хомицького почула рекомендації Фонду та ГО «ЕКО.Березань», затвердив антикорупційний пакет рішень. На його виконання відбулмчь навчання місцевих посадовців , депутатів і громадськості ОТГ   

Діяльність проходить в рамках проекту Центру Доброчин «Сприяння антикорупційній реформі на місцевому рівні в Україні», що виконується за фінансової підтримки Програми МАТРА Посольства Королівства Нідерланди та у партнерстві з Мережею Ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії.

Контакти

  • 47-38-79

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.