bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь Кривого Рогу здобула навички майбутнього на програмі «Skills Lab: успішна кар’єра»
02.12.2019

У Кривому Розі відбувся фінал тренінгової програми для молоді «Skills Lab: успішна кар’єра». Протягом одного місяця, молоді криворіжці розвивали необхідні знання та навички для успішного працевлаштування та представили свої резюме професійним HR-ам.

Програма реалізовується CSR Ukraine, експертною організацією Центр «Розвиток КСВ» спільно з UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, Міністерства молоді та спорту України, за партнерської підтримки виконкому Криворізької міської ради та Молодіжного виконкому Кривого Рогу.

Цього року програма «Skills Lab: успішна кар’єра» вперше відбулася у Кривому Розі з метою підготувати молодь до кар’єри майбутнього та максимально наблизити навички молодих людей до потреб роботодавців. За словами Надії Кириченко, координаторки програми «Skills Lab: успішна кар’єра» Центру «Розвиток КСВ», реалізація програми у Кривому Розі зараз саме на часі. Адже третину всіх безробітних у місті становить молодь віком до 35 років.

Ми розробили цю програму для того, щоб дати шанс кожній молодій людині реалізувати свої вміння та знайти гідну роботу. Спеціально для цього, ми зібрали найкращих лекторів, провели креативні челенджі та вправи після кожного заняття на формування цих навичок, інтегрували у навчання відео-курс лекцій від представників провідних компаній, серед яких Метінвест, Укртелеком, Watsons, lifecell, Укренерго, Аперкон, UKRSIBBANK, Райффайзен Банк Аваль та розробили помічники-блокноти для виконання домашніх завдань. Ми хочемо, щоб наша молодь залишалася працювати в Україні”, – говорить Надія. 

В рамках програми, 25 дівчат та хлопців з Кривого Рогу пройшли 6 інтенсивних занять з розвитку навичок майбутнього. Зокрема, молодь навчали ефективному плануванню, критичному мисленню, тайм-менеджменту, веденню переговорів, креативності та управлінню проєктами. На кожне заняття було запрошено мотиваційних спікерів, які надихали молодь до правильного вибору професії.

Здобувши необхідні знання, учасники та учасниці презентували 4 соціальні проєкти, які допоможуть ініціювати позитивні зміни в громаді, а саме: популяризація екологічної освіти для дітей 10-16 років, привернення уваги підлітків до проблем екології, залучення громадськості до гуманного ставлення до тварин та соціальна акція “Зателефонуй близькому”. Усі запропоновані ініціативи, молодь планує реалізувати найближчим часом у своєму місті.

Юлія Новак, радниця з питань молоді та ВІЛ в UNFPA, Фонді ООН у галузі народонаселення привітала учасників та учасниць із успішним завершенням програми і наголосила: “Усі представлені соціальні проєкти є дуже актуальними та важливими. Ми радіємо, що в рамках програми “Skills Lab: успішна кар’єра” молодь піднімає такі теми та бажаємо успішного старту усім ініціативам”. 

На завершення, учасники мали змогу послухати мотиваційні виступи спікерів проєкту та розпочали співбесіди із професійними HR-ми у форматі «Speed Dating». Представники/ці бізнес-компаній, державного та громадського сектору отримали резюме від учасників та учасниць програми, де в майбутньому молодь зможе пройти стажування, чи отримати місце роботи. На фіналу були присутні 4 місцеві компанії, серед яких ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», “Приват Банк”, “Державний ощадний банк України”, ТОВ “Метінвест” та департамент у справах сім’ї, молоді та спорту виконкому Криворізької міської ради.

Ірина Рябіна, представниця компанії “АрселорМіттал Кривий Ріг” відмічає: “Програма “Skills Lab: успішна кар’єра – це саме та ініціатива, якої так не вистачає українській молоді. Ідея запрошувати роботодавців на такий захід є дуже вдалою. Молодь може поспілкуватися з компаніями і вибрати ту, яка їй найбільше імпонує”. 

Антон Лисенкоучасник програми говорить, що завдяки “Skills Lab: успішна кар’єра” його запросили на співбесіду та вдалося покращити навички комунікації з людьми. «Я помітив, що після програми став набагато активніший, це почало проявлятися як у роботі за яку б брався, так і в комунікації з іншими людьми. Завдяки програмі я познайомився з чудовими людьми, і моє найбільше досягнення – запрошення на співбесіду”.

__________

CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» – експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проекти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSREurope (Брюсель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія). www.csr-ukraine.org

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення – є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Спільно з партнерами ми працюємо у 150 країнах та територіях світу, а з 1997 року і в Україні для утвердження рівності, подолання гендерних стереотипів, посилення можливостей жінок, рівномірного розподілу домашніх обов’язків та залучення чоловіків у виховання дітей. З 2015 року спільно з Міністерством соціальної політики України впроваджується кампанія «Щастя в 4 руки». Більше інформації про UNFPA та нашу роботу в Україні: www.ukraine.unfpa.org. Стежте за діяльністю UNFPA у Twitter та Facebook.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.