bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Ліки від дитячих хвороб ефективності самоврядування ОТГ
01.11.2019

30 представників місцевих еліт Баштанської ОТГ- переможця рейтингу прозорості місцевих бюджетів «Кришталь року 2019» погодились з доцільністю запровадження системи управління якістю (СУЯ), що вимагає Ст 26 Бюджетного кодексу України та відповідний пакет НПА .

«Запровадження СУЯ до 2018 року було ознакою таких місцевих громад - лідерів як м Вознесенськ, м Вінниця, Бориспіль, м Славутич, що отримав сертифікати ISO 90001-2008, налагодили належне врядування та вже демонструють кращі ніж інші місцеві громади показники якості муніципальних послуг та ефективності місцевих бюджетів. 

                                                                                                                                                                                                                                                                              Але, що раніш було факультативом, з грудня 2018р вимагає національне законодавство. Тому запровадження системи внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту є як можливістю так і гарантією безпеки місцевих посадовців від санкцій з боку фіскальних органів» - 

Так мотивував присутніх директор ГО « Фонд розвитку м. Миколаєв та координатор міжрегіонального проекту «Мережі ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії» громадських префектів Михайло Золотухін

На що міський голова Іван Рубський у вітальному слові подякував директору та експерту команді ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за системну підтримку і допомогу з народження ОТГ. Та висловив сподівання, що чергові рекомендації громадських префектів добоможуть вивести громаду на вищий рівень прозорості та використання бюджету.

Результати громадського аудиту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»: «Впровадження системи внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту в органах місцевого самоврядування (за період 2017 – вересень 2019 р.), що проводився у 8 громадах Чернігівської, Луганської, Дніпропетровської і Миколаївської областей, презентувала експерт ФРММ та методист #ГромадськоїПрефектури  Тетяна Золотухіна:

«Аналізуючи документи багатьох органів місцевого самоврядування щодо впровадження системи управління якістю, не завжди можна знайти пряме формулювання того, що цей орган місцевого самоврядування ставить собі за мету вдосконалення системи управління, поліпшення діяльності чи якості послуг, які надаються його виконавчими органами», 

‒ зазначила експертка, наголосивши, що міжнародний досвід й уніфікація систем управління до європейських практик дозволить підвищити ефективність управління громадою і територією, покращити інвестиційну привабливість ОТГ для вітчизняних та іноземних партнерів, а також спростити доступ до грантових ресурсів.

Аналітична записка   «Звіт по результатах громадського аудиту ефективності розпорядників коштів по утриманню автомобільних доріг та зелених насаджень Баштанської міської ОТГ Миколаївської області».

Тетяна Золотухіна пояснила як виконати вимоги національного законодавства України щодо запровадження системи внутрішнього контролю та внутрішнього аудиту у виконавчих органах Баштанської міської ради. 

Презентація  вимог національного законодавства щодо запровадження системи внутрішньго контролю та внутрішньго аудиту у виконавчих органах місцевої ради.

А також: 

  • зупинилась на можливостях системи управління якістю для ефективності та корисності для громадян місцевого бюджетного процес й відповідальності місцевих посадових осіб на прикладі м. Вознесенську;
  • - Як приклад внутрішнього аудиту ефективності витрачання коштів місцевого бюджету презентувала результати громадського аудиту ефективності врядування  місцевим дорогами Баштанської ОТГ.

За результатами круглого столу заступник міського голови Світлана Євдощенко та керівники головних розпорядників коштів бюджету Місцеві посадовці зацікавились запровадження СУЯ та виразили готовність пройти відповідне навчання від ФРММ, що відбудеться до кінця 2019 року.

З питань участі у баштанському навчанні СУЯ звертатись до 16-00 28.11.19 р. до Олени Вартанян (офіс-менеджер ФРММ) на:

E-mail: [email protected],  Тел/факс:  (0512) 47-38-79.

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

______________________________________________________________

Круглий стіл проводиться в рамках проекту «Внутрішній контроль та аудит – як основа підвищення ефективності місцевих бюджетів у 4-х регіонів України», якій реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Уряду Великої Британії та в рамках діяльності «Мережі ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії».

Партнери проекту: ГО «Центр Доброчин» (м. Чернігів); ЛОГО «Громадська ініціатива Луганщини» (м. Сєверодонецьк Луганська область); ДОГО «Дніпропетровський координаційно-експертний центр з питань регуляторної політики».

Контакти

  • 47-38-79

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.