bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Родини ветеранів АТО налагоджують комунікацію між собою та в своїх родинах
09.10.2019

Благодійний фонд «Карітас Одеса УГКЦ» зміцнює соціальну згуртованість та допомагає долати бар’єри у спілкуванні, організовуючи сімейні візити.

В жовтні 2018 та березні 2019 років відбулись перші сімейні візити. Тоді родини з Одеси їздили на Західну Україну задля розвіювання стереотипів і міфів, які існують у суспільстві та на власному досвіді переконувались, що ми єдина країна – Україна. В поїздках брали участь як корінні одесити, так і внутрішньо переміщені особи, сім’ї військових і ветеранів, і навіть родина з Вірменії, яка відвідує Карітас Одеси.

У вересні 2019 року відбувся третій сімейний візит. Родини ветеранів АТО з Одеси приймали у себе побратимів і членів їх сімей, які приїхали з Західної України. Деякі учасники вже знали один одного, тому зустріч на вокзалі була радісною. Але більшість вперше приймала участь в подібній поїздці, тому їх чекала можливість ближче познайомитись вже під час візиту.

Протягом тижня під час тренінгів та ігор учасники сімейного візиту працювали над зміцненням своїх родин, налагодженням ефективної комунікації, вмінням йти на зустріч один одному, долаючи бар’єри і виклики у житті. 

Під час активної ігри, використовуючи жовті та блакитні мотузки, всі учасники знайомились один з з одним, крім того згуртовувались, вчились працювати в команді та чути один одного. У дорослих і дітей був вільний час для відвідування атракціонів на території готелю і прогулянок на пляжах в Грибівці. На учасників чекало знайомство з культурою та історією Одеси: цікава екскурсія колоритним самобутнім містом, похід по сувенірним ринкам, святкова вечеря з місцевими традиціями в одеському ресторані та багато іншого.

Сімейний візит ветеранів АТО. Побратими«Ми вперше брали участь у сімейному візиті. Було дуже незвично, тому що раніше ніколи не виїжджали і не відпочивали всією родиною: я, дружина та четверо дітей. Не знали, чого чекати, - ділиться враженнями Валентин Ільїнов і посміхається. - Проте добре відпочили, набралися сил. Під час тренінгів “спливли” деякі питання щодо відносин. Тепер з дружиною відверто розмовляємо задля вирішення цих моментів, прислухаємося один до одного. Пройшло лише 15 днів з дня завершення візиту, але мені здається ми стали ще ближче з дружиною, а родина міцнішою. Хотілося б ще раз прийняти участь у подібному заході”.

⎸За даними Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО статус учасника бойових дій отримали більш 369,5 тис. осіб на 01.07.2019р. Майже 37% УБД розлучаються після повернення з зони бойових дій. Кожне п’яте розлучення відбувається по причині непорозумінь між подружжям.

Георгій і Лариса Ільчук вдруге приймають участь у сімейному візиті, і цього разу навіть допомагали в його організації. “Про Карітас я дізналась від побратима свого чоловіка. У березні і вересні 2019 року ми приймали участь в сімейних візитах, які організовує Карітас Одеси. Подібні заходи дуже важливі, бо є можливість відпочити разом з родиною, познайомитись з новими людьми та пройти цікаві тренінги. На заняттях ми з Георгієм побачили свої відносини зовсім під іншим кутом. А поради тренерів тепер втілюємо у життя, - розповідає Лариса, дружина ветерана АТО, учасниця заходу. - Дуже приємною була і підготовка до візиту, ми з чоловіком допомогли з організацією спільної святкової вечері - готували плов з мідіями. Готували всі разом: дорослі та діти з Одеси і Франківщини - це зблизило всіх. На третій-четвертий день ми разом зустрічали захід сонця та спілкувалися у тісному колі біля багаття”.

Сімейний візит дав можливість всім членам родини відпочити разом, поспілкуватися та налагодити контакти з іншими сім’ями з Одеси і Івано-Франківська. 

«Ми організовуємо сімейні візити задля розвіювання стереотипів у мешканців Східної і Південної України щодо мешканців Західної, та навпаки. Допомагаємо налагодити комунікацію між українцями, які мають різний статус: внутрішньо переміщені особи, місцеві громади, ветерани АТО. Знаходимо спільне, приділяючи особливу увагу цінності родини та відносинам всередині, - зауважив Василь Колодчин, директор Благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ». - Адже допомагаючи знаходити точки дотику між родинами з різних регіонів, ми змінюємо українське суспільство зсередини, зміцнюючи нашу соціальну згуртованість».

Сімейні візити організовано в рамках проекту «Зміцнення соціальної згуртованості» Благодійного фонду «Карітас Одеса УГКЦ».

 

 

 

Контакти

  • 0503370076

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.